Nad naše kraje prihaja toplejši zrak

Nad našimi kraji se je že začel zadrževati toplejši zrak. Vse do konca tega tedna dnevne temperature ne bodo padle pod 10 stopinj Celzija, jutranje pa ne pod 5 stopinj Celzija. Za to so krivi južni vetrovi, ki nad naše kraje prinašajo topel afriški zrak.
Minuli zimski preblisk nad našimi kraji je bil res kratek. Tistih nekaj snežink, ki je pobelilo naše kraje je kar hitro skopnelo, k nam pa prihaja topel afriški zrak. Čeprav bo pri nas temperaturni odklon nekoliko manjši, pa bodo temperature kljub temu krepko nad 10 stopinj Celzija. Najtoplejši dan tega tedna bo današnji torek, ko bomo čez dan izmerili kar 16 stopinj Celzija, zjutraj pa smo jih izmerili devet. Pomladne temperature letošnjega decembra, sploh te, ki so pred nami, se bodo močo približale decembrskim rekordom.

Vremenski tip, ki se nad nami že odvija, bo precej podoben, kot smo ga že imeli v novembru. Na zahodu oblaki in rahel dež, na vzhodu pa nekaj sonca in večinoma suho. V drugi polovici tedna se bodo čez Evropo pomikale vremenske motnje, naši kraji pa bodo kljub temu ostali pod vplivom tople in vlažne oceanske zračne mase.