“Na vprašanje, zakaj podpira nakup radia, nam ni znal odgovoriti”

V uredništvu spletnega medija za poslovno javnost, Finance, so objavili članek, v katerem so nekaj pomurskih županov povprašali o nakupu radia Murski val. Vprašanja so zastavili tudi županu občine Lendava, ki na vprašanje zakaj podpira nakup radia, ni vedel odgovoriti.

Ker so predstavniki manjših ustanoviteljev CEROP-a tožili, da sami ne morejo nič, so pri Financah župane večjih ustanoviteljic vprašali ali in zakaj (še) podpirajo nakup 60 odstotnega deleža radia Murski val. Kot so zapisali, zdaj največji podpornik lendavski župan le protestira in, da je glede svoje odločitve najbolj trden.

Kot pišejo v spletni izdaji, na vprašanje, zakaj tako podpira nakup radia, ni vedel odgovoriti. “Poslal vam bom mojo pisno izjavo, ki je bila odziv na Jevškovo zahtevo za sklic izredne seje,” je dejal novinarki, med drugim pa ji ni vedel pojasniti tudi, zakaj o nakupu lahko odloča sam, brez soglasja občinskih svetnikov.

“Svet ustanoviteljev CEROP ima svoja pravila, to nima veze z občinskim svetom,” je dejal za Finance. Lendavska občina bi, kot ustanoviteljica, morala prispevati 60 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja, kar kaže na to, da bi občinski svet kljub temu moral biti seznanjen. Balažek je novinarki odgovoril, da “tukaj gre za sredstva iz amortizacije,” ki pa je, ne glede na karkoli, denar davkoplačevalcev. Med drugim so v Financah še pripisali, da na zamisel novinarke, da bi ta denar lahko porabili v korist občanov, odgovora ni bilo.

Balažek pričakuje, da bodo pri CEROP-u sklep o nakupu radia upoštevali.

So se župani prestrašili računskega sodišča?

Predvčerajšnjim je od posla odstopila tudi občina Radenci. Kot pravi tamkajšnji župan, je za posel glasoval pogojno, ob predpostavki, da za to dobi blagoslov tamkajšnjega občinskega sveta. Po informacijah Večera, je med pomurskimi župani zavladala nekakšna panika, ob prejetih zahtevah računskega sodišča, Ludvik Novak, župan občine Puconci, v kateri ima Cerop sedež, pa je za jutri že sklical sestanek občin v zvezi s pripravo odgovora, ki ga bodo občine posredovale računskemu sodišču.