Na Univerzi v Mariboru nagrado in priznanja prejeli tudi Lendavčani

Univerza v Mariboru s slovesnostjo,minulo sredo, obeležila Rektorjev dan. Na slovesnosti je rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar podelil 74 priznanj in nagrad Univerze v Mariboru za leto 2016 tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru.

“Pestro minulo leto, ko smo želi številne uspehe se kaže tudi danes, ko nagrajujemo več kot 70 sodelavk in sodelavcev ter poslovnih partnerjev in študentov. Skupaj smo dosegli veliko”, je v svojem nagovoru poudaril rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar in ob tem dodal: “Prav zato si kot osrednja institucija znanja v Vzhodni kohezijski regiji v zadnjem obdobju še posebej prizadevamo, da se naše največje bogastvo – znanje, čim učinkoviteje poveže z okolji, kjer ga potrebujejo za ustvarjanje prave dodane vrednosti. Tako se intenzivno povezujemo z gospodarstvom, lokalnimi skupnostmi in ostalimi razvojnimi deležniki. Vse to z namenom, da ustvarimo pogoje za uspešno črpanje prepotrebnih evropskih razvojnih sredstev v obstoječi razvojni perspektivi, ki jih širša regija nujno potrebuje, predvsem za ustvarjanje novih kakovostnih delovnih mest. Tudi zaradi navedenih aktivnosti se je Univerza v Mariboru po Timesovi lestvici že drugo leto zapored zavihtela med najboljše univerze v širši mednarodni regiji in zasedla najvišje mesto med slovenskimi univerzami”. Rektorjev dan je pedagoškega procesa prost dan.

Spada med 600 najboljših univerz na svetu

Univerza v Mariboru je s svojimi 19 članicami (17 fakultet, Univerzitetna knjižnica in Študentski domovi) druga največja univerza v Sloveniji. Po mednarodni lestvici revije Times se uvršča med 600 najboljših univerz na svetu in tako zaseda najvišje mesto med slovenskimi univerzami. Njena usmeritev je v pridobivanju najboljših študentov in ustvarjanju razvojnega okolja, kjer je doma odličnost v vseh pogledih.

V Lendavo Perlachovi priznanji in rektorjeva nagrada

Priznanja sta bili med drugim deležni tudi dve Lendavčanki. Perlachovi priznanji sta tako prejeli Timea Hebar in Ines Muršič (Medicinska fakulteta UM), rektorjevo nagrado za študijske uspehe Univerze v Mariboru, pa je v svoji vpisni generaciji prejel Vito Šimonka.

Na fotografiji: Vito šimonka, Ines Muršič (levo) in Timea Hebar (desno)