Na UE Lendava znova uvedli predhodno naročanje strank

V skladu z usmeritvami Vlade Republike Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Odlokom o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije ter v skladu z usmeritvami Ministrstva za javno upravo, so na Upravni enoti Lendava vnovič uvedli predhodno naročanje strank. Izjema zaenkrat velja za urejanje dokumentov.
Za obisk upravne enote, z namenom urejanja upravnih zadev, se mora stranka predhodno naročiti bodisi po telefonu ali elektronsko, s posredovanjem naročila na e-naslov upravne enote, bodisi s posredovanjem naročila v obliki klasične pošte. nenaročene stranke se sprejema zgolj v primeru urejanja nujnih zadev, katerih ureditev ni mogoče odložiti na kasnejši čas, sporočajo, plačilni promet (npr. plačilo upravne takse) pa se prioritetno izvaja z uporabo plačilnih ali kreditnih kartic (brezgotovinsko).

Obvezno je nošenje zaščitnih mask, spoštovanje primerne varnostne razdalje (najmanj 1.5 m) in razkuževanje rok, pred vstopom v upravno zgradbo se meri telesna temperatura, strankam s povišano telesno temperaturo (nad 37,5 °C) se vstop ne dovoli, zadrževanje in zbiranje večjega števila oseb pred poslovno zgradbo pa je seveda prepovedano.

“Naročanje strank smo uvedli v spomladanski razglasitvi epidemije, sedaj smo ga vnovič uvedli. To smo vnovič uvedli iz razloga, da se pred hišo in v hiši ne bi zbiralo preveč ljudi naenkrat. Za urejanje raznih dokumentov (osebne izkaznice, potni listi, vozniška dovoljenja, …) naročanja zaenkrat nismo uvedli, v kolikor pa bi bil večji naval na te storitve, bo naročanje uvedeno tudi tam. Uveden je posamičen vstop, torej ena po ena, druge počakajo zunaj. V zvezi s tem zaenkrat ne opažamo posebnosti, poslujemo normalno, tekoče in brez pritožb strank. V času epidemije opažamo povečano uporabo elektronskih storitev preko portala e-uprava,” so sporočili iz UE LEndava.