Na študentske bone le v pizzeriji Popaj

Ker se novo študijsko leto nezadržno bliža, to se namreč začne 1. oktobra, med tem, ko se predavanja pričnejo tretjega oktobra, smo preverili, kje boste si študenti lahko privoščili subvencionirano prehrano in kje si študentsko prehrano lahko uredite najbližje.

Tudi letos si boste lahko študentje uredili prehrano, nam najbližje, v Murski Soboti. Točka subvencionirane študentske prehrane deluje na KPŠ info točki v prostorih Mladinskega servisa – Pomurskega študentskega servisa od včeraj, torej od 19. septembra naprej in sicer od 09.00 do 15.00 ure. Bone bo mogoče urejati predvidoma do sredine oktobra.

Novinci, za hitrejšo pridobitev bonov opravite najprej spletni vpis, za podaljšanje dokumente in potrdilo

Za bolj učinkovito in hitro izvajanje postopkov naprošajo, da si tisti študentje, ki boste prvič pridobili subvencionirano prehrano pred prihodom na točko uredite obvezno prijavo na www.studentska-prehrana.si (prijavnica). Vpisnico natisnite, obvezno pripišite številko prijavnice in to prinesete s sabo na točko, saj se prehrana lahko uredi le s temi podatki. “Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih.”

Vsi, ki želijo pridobiti ali podaljšati subvencionirano prehrano, pa s sabo obvezno vzemite osebni dokument, dokazilo o statusu za tekoče študijsko leto (indeks, originalno potrdilo o vpisu ali študentsko izkaznico z veljavno nalepko) in mobilni telefon. Subvencionirano prehrano si lahko uredijo tudi vsi izredni študenti, ki niso zaposleni.

V Lendavi na bone le v pizzeriji Popaj

V Lendavi študentsko prehrano nudijo le v Pizzeriji Popaj, kjer bo potrebno doplačilo 2,37 EUR. Nekoliko več ponudbe je v Murski Soboti: Dijaški dom Murska Sobota, Gostilna in mini restavracija RAJH, Kratochwill, Okrepčevalnica – bistro Tanja, Okrepčevalnica Laguna – DOSTAVA, Okrepčevalnica Laguna, PE Ekonomska šola, Restavracija in pivnica Zvezda, Restavracija Interspar Murska Sobota in Taverna Huber, Restavracija in slasčičarna. Doplačila se gibljejo med evrom in pol ter tremi evri in pol.

V Ljutomeru in Gornji Radgoni ponudnikov študentske prehrane ni. S 1. 10. 2016 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta.