Na Razkrižju so se z državnim sekretarjem na MNZ srečali predstavniki treh občin

Minuli petek se je z županom Občine Razkrižje ter s predstavnikoma dveh sosednjih občin (Ljutomer in Črenšovci) v prostorih Občine Razkrižje srečal in pogovarjal državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve (MNZ), Franc Kangler.
“V Občini Razkrižje smo se ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, z državnim sekretarjem na MNZ srečali, županja Občine Črenšovci, Vera Markoja, po pooblastilu županje Občine Ljutomer poveljnik štaba CZ Občine Ljutomer, Branko Novak in gostitelj, moja malenkost,” je uvodoma zapisal župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič. Državnega sekretarja so prisotni seznanili s trenutnimi razmerami in prizadevanji občin v obvladovanju širjenja koronavirusa COVID – 19 in z nekaterimi konkretnimi primeri reševanja življenjskih stisk ljudi ob meji ter dobrim sodelovanjem odgovornih na policijskih upravah v Murski Soboti in Čakovcu. Pozitivno so tudi ocenili nabor ukrepov za blažitev posledic epidemije s koronavirusom COVID – 19.

Podpora vojski na meji

“Kot predstavniki izrazito obmejnih občin smo podprli prizadevanja za maksimalno varovanje južne in zunanje schengenske meje, predvsem zaradi povečanega števila ilegalnih prehodov meje in še posebej v luči nevarnosti širjenja okužb. V obmejnih občinah tega pomurskega območja, se ne bojimo ukrepa, da bi južno mejo z večjimi pooblastili za določeno obdobje varovala tudi slovenska vojska, nasprotno, prisotnost slovenske vojske ob meji pri prebivalcih obmejnih občin pomeni občutek večje varnosti,” je zapisal Ivanušič. Državnega sekretarja so med drugim seznanili še z nekaterimi drugimi vprašanji teh obmejnih in tudi drugih pomurskih občin, zavzel se je, da bo izpostavljena odprta vprašanja prenesel na pristojna ministrstva.