Na razglednem stolpu štejejo že čez 30.000

2. septembra lani so v Lendavskih Goricah slovesno odprli novo turistično pridobitev, razgledni stolp, ki v tem trenutku velja za največjega v naši državi. 7. septembra se je na razgledni stolp povzpelo skupno 2500 obiskovalcev. Minuli torek, 19. januarja, se je na stolp povzpel 30-tisoči.

Na razgledno ploščad na razglednem stolpu Vinarium v Lendavskih Goricah, na katero se lahko povzpnete po 240 stopnicah ali z dvigalom, se je skupno, v petih dneh od otvoritve povzpelo 2500 ljudi. Že 30. septembra, torej 28 dni po otvoritvi, je ta številka zrasla na 10.000, 1. novembra pa je vodstvo stolpa sporočilo, da je stolp obiskala 20-tisoča obiskovalka. Med drugim je ta številka pomenila, da je razgledni stolp dosegel svoj prag rentabilnosti za leto 2015 in to v vsega dveh mesecih. To pa seveda ni vse, saj je vodstvo razglednega stolpa Vinarium minuli torek, torej 19. januarja letos sporočilo, da se je na stolp povzpela že 30-tisoča obiskovalka.

Obiskovalci pa seveda niso vse. Na razglednem stolpu sta se do sedaj vsaj dva para tudi zaročila, nanj se je lanskega novembra povzpela najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov, Petra Majdič, stolp pa s svojimi jeklenimi konjički obiskali tudi člani Porsche kluba Slovenija. Še preden je bil razgledni stolp dokončan, ga je akrobatsko preletel znani Peter Podlunšek.