Na pomurski avtocesti odkrili popolni ponaredek vozniškega dovoljenja, v Rihtarovcih ustavili neustrezno tovorno vozilo

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so minuli vikend na pomurski avtocesti ustavili voznika s popolnim ponaredkom vozniškega dovoljenja, v Rihtarovcih pa so obravnavali Rusa s popolnoma neustreznimi pnevmatikami.
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so minuli vikend na pomurski avtocesti, kontrolna točka Dolinsko Sever, opravili kontrolo osebnega vozila makedonskih registrskih številk, katerega je vozil 24-letni državljan Makedonije. Pri kontroli listin je bilo ugotovljeno, da voznik uporablja popolni ponaredek makedonskega vozniškega dovoljenja.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo vozilo zaseženo. Tujec je bil s kazansko ovadbo, zaradi ponarejanja listin, predan na OS Murska Sobota, kjer mu je bila s sodbo izrečena pogojna kazen enega leta zapora. Zaradi prekrška – vožnja brez vozniškega dovoljenja pa je bil priveden na OS Lendava, kjer mu je bilo izrečeno 480 evrov globe.

Na tovornem vozilu neustrezne, izrabljene in poškodovane pnevmatike

Policisti PP Gornja Radgona so včeraj v naselju Rihtarovci ustavili in kontrolirali 53-letnega državljana Rusije, ki je vozil tovorno vozilo last pravne osebe iz Rusije. Pri kontroli dokumentov in pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da voznik vozi v cestnem prometu tovorno vozilo, ki ni tehnično brezhibno, saj so bile na tovornem in priklopnem vozilu nameščene neustrezne, izrabljene in poškodovane pnevmatike, prav tako pa so bile na isti osi nameščene pnevmatike različnih dimenzij in različnega proizvajalca.

Vozilo je bilo izločeno iz prometa, vozniku in pravni osebi pa je bila izrečena globa po Zakonu o motornih vozilih v višini 2.400 evrov. Voznik je v skladu z veljavno zakonodajo globo za fizično in pravno osebo poravnal, pred nadaljevanjem poti pa na tovorno in priklopno vozilo namestil nove pnevmatike.