Na območju Prlekije vse več težav s sprovajalci in tujci

Iz policijske uprave Murska Sobota znova poročajo o nedovoljenih prestopih državne meje. Tokrat so kar dva primera zabeležili na območju Prlekije. Skupno so obravnavali 18 tujcev in dva sprovajalca, še dva pa sta ostala v postopku pri avstrijskih varnostnih organih.
Sprovajalca in 5 državljanov Palestine

“Predvčerajšnjim v jutranjem času so policisti PP Ljutomer izven naselja Veščica najprej zaustavili osebni avtomobil srbskih registrskih številk, takoj za njim pa še osebni avtomobil slovenskih registrskih številk, v katerem se je prevažalo pet državljanov Palestine, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. 33- in 43- letnima voznikoma, oba sta državljana Srbije je bila odvzeta prostost in bosta s kazensko ovadena zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1. Tujci bodo tekom današnjega dne predani hrvaškim varnostnim organom,” je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Od avstrijskih varnostnih organov prevzeli 13 državljanov Bangladeša

“Predvčerajšnjim v popoldanskem času je bilo od avstrijskih varnostnih organov prevzetih trinajst državljanov Bangladeša, ki so na nedovoljen način prestopili slovensko avstrijsko državno mejo. Ugotovljeno je bilo, da so z dvema voziloma avstrijskih in srbskih registrskih številk, ki sta jih vozila srbska državljana dne 4.7.2019 v jutranjih urah ilegalno vstopili v Republiko Slovenijo na območju naselja Globoka, nato pa nadaljevali pot v Avstrijo, kjer so bili prijeti. Osumljenca so avstrijski varnostni organi kazensko ovadili in priprli, tujce pa so v skladu z veljavnim sporazumom o vračanju vrnili v Slovenijo. Vsi tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito – azil in bili prepeljani v Azilni dom v Ljubljano,” je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

V Ljutomeru odtujili osebni avtomobil

Včeraj med 6. in 9.30 uro je bil izpod nadstreška stanovanjske hiše na ulici Antona Trstenjaka v Ljutomeru odtujen osebni avtomobil znamke Opel Insignia, črne barve, letnik 2015. “Policisti pozivamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o odtujenem vozilu, da nam to sporočite na telefonsko št. 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.”