Na območju policijske uprave Murska Sobota z indikatorji alkohola preizkusili 712 voznikov

Na območju celotne Slovenije je med 16. in 22. junijem potekal prvi del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. Na območju, ki ga s svojim delovanjem pokriva policijska uprava Murska Sobota, je bilo z alkotesti preizkušenih 712 voznikov.
V času poostrenega nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov so policisti na območju policijske uprave Murska Sobota z indikatorji alkohola preizkusili 712 voznikov. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola vozilo 26 voznikov, od tega je pri 16 voznikih koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

V letošnjem letu, do 28.06.2021 so policisti na območju Pomurja obravnavali 325 (279) prometnih nesreč, 27 (42) so jih povzročili alkoholizirani udeleženci. V prometnih nesrečah je 7 (4 ) udeležencev umrlo, 15 (13)  se je hudo in 119 (96) lahko telesno poškodovalo.

“Zato za vse voznike ponovno pozivamo – vozite le trezni. Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločajte za vožnjo v cestnem prometu. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov,” so sporočili in dodali, da bodo policisti s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.