Na območju pod Krasjim vrhom strmoglavilo manjše letalo, umrli trije prekmurci

Nekaj pred osmo uro zvečer so sinoči pristojne službe prejele obvestilo, da je pod Krasjim vrhom nad Bovcem v težavah letalo. Slednje je čez nekaj trenutkov strmoglavilo, v nesreči pa so umrle tri osebe iz območja Murske Sobote.

Na težko dostopnem kraju blizu Krasjega vrha med Čezsočo in Drežniškimi Ravnami so ponoči našli ostanke manjšega potniškega letala piper 28, ki so ga pogrešali od sinoči. Nihče od treh potnikov na letalu nesreče ni preživel.

Podrobne okoliščine te letalske nesreče pa sicer še niso znane. Znano je, da je letalo vzletelo iz Bovca in je bilo namenjeno proti Brniku, območje pa je ravno prehajala vremenska fronta z močnim dežjem. Letalo je nekaj minut pred 20. uro, torej tik preden je izginilo z radarskih zaslonov, poslalo klic na pomoč.

V iskalno akcijo, ki se je začela nemudoma po strmoglavljenju, je bil vključen tudi vojaški in policijski helikopter, na terenu pa so bili gorski reševalci iz Tolmina in Bovca. Razbitine so našli okrog enih zjutraj, ko je med drugim postalo jasno tudi, da preživelih ni. Po ocenah nekaterih pilotov je ob vrnitvi, zaradi fronte, verjetno prišlo do poledenitve kril letala, podobno kot v julijski nesreči pri Ajdovščini, ko so umrli štirje nemški državljani.

Letalo je pilotiral 31-letnik iz Filovcev, inštruktor športnega motornega letenja s profesionalno licenco, na letalu pa sta bila še 31-letnik in 33-letnik.