Na območju goričkega policisti zasegli drogo in naleteli na laboratorij

Pomurski policisti so tokrat na območju goričkega imeli znova kar nekaj dela z nedovoljenimi substancami. Policisti policijske postaje Gornji Petrovci so namreč včeraj na podlagi odredbe sodišča na območju Goričkega opravili hišno preiskavo.
Med hišno preiskavo je bil najden laboratorij za hidroponično gojenje prepovedane droge in v njem 58 sadik konoplje višine do 0,5 m. Na podstrešju gospodarskega poslopja je bilo najdenih in zaseženih 11 delno posušenih rastlin konoplje, v rastlinjaku 38 sadik konoplje višine okrog 2,10 m in v samem gospodarskem poslopju še 12 sadik višine okrog 2.10 m. Najdeni in zaseženi sta bili še dve kartonski škatli, v katerih so bili že posušeni delci rastline. Skupno je bilo zaseženih 119 sadik in pripomočki za hidroponično pridelavo.

Po opravljeni analizi bo zoper 40- in 38-letna osumljena podana kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. člena KZ-1. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od 1 do 10 let.

Prometna nesreča

Danes, malo pred 5. uro zjutraj je v naselju Cankova prišlo do trčenja dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila pri vključevanju na regionalno cesto odvzel prednost drugemu vozniku osebnega avtomobila. Štirje udeleženci prometne nesreče so bili lahko telesno poškodovani. Nastalo je za okrog 1.000 evrov materialne škode.