Na Občini predstavili aktualne projekte

Bogračfest in Festival Vinarium vsako leto obiščejo tudi številni predstavniki gospodarstva ter politike, tako iz Slovenije kot iz tujine. Na dan prireditve, 25. avgusta 2018, so bili v Mestni hiši predstavljeni najzahtevnejši projekti v občini Lendava.
Župan občine Lendava, mag. Anton Balažek je predstavil Center za zaščito in reševanje Lendava. Projekt predstavlja infrastrukturo za tri pakete izzivov: varstvo okolja in civilna zaščita, požarna varnost ter poplavna varnost. Govora je bilo tudi o Nogometni akademiji. Predstavnik NK Nafta 1903 Igor Magdič je poudaril pomembnost projekta tako za Lendavo kot tudi širšo okolico. Infrastruktura za potrebe Nogometne akademije bo postavljena v dveh delih.

Prva je vadbena površina oz. vadbeni center za mlajše selekcije do 13 let in bo v neposredni bližini Dvojezične srednje šole. Druga pa bo med termami Lendava in naseljem Trimlini. Želijo si, da se do konca leta 2019 zaključijo vsa dela. Predstavljen je bil tudi projekt novega Kulturnega centra. Prof. Peter Gabrijelčič, nekdanji dekan Fakultete za arhitekturo, želi stari blagovnici, ki je bila včasih središče Lendave, povrniti nekdanjo slavo. Poudaril je, da ta blagovnica potrebuje samo malo “kozmetike” in lahko ponovno postane središče srečanj, hkrati pa je prepričan, da bi lahko nov kulturni center angažiral turista za cel dan.