Na lendavskem stolpu Vinarium bo zaživela kavarna

Novembra bo minilo leto dni, ko je dnevni bar Vinarium v pritličnih prostorih razglednega stolpa Vinarium zaživel pod taktirko Turistične zveze Lendava vabi, po tem, ko so se iz gostinskega dela konec oktobra 2018 umaknili Rudaševi. Po slabem letu dni bo dnevni bar postal kavarna.
Vodstvo Turistične zveze Lendava vabi, predvsem pa njen predsednik Janez Somi, so prepričani, da je preoblikovanje iz bara v kavarno korak v pravo smer, kar se tiče ponudbe v pritličnih prostorih razglednega stolpa Vinarium v Dolgovaških goricah. Vodstvo Turistične zveze Lendava vabi v teh dneh ureja še zadnje podrobnosti za pridobitev naziva kavarna, med drugim tudi podrobnosti ki se tičejo nekoliko spremenjene ponudbe.

Kot nam je včerajšnji popoldan dejal Janez Somi, bo že v kratkem, ko bo kavarna tudi uradno zaživela, moč dobiti pecivo oz. slaščice, med katere spadajo tudi dve ali tri vrste tort, nekoliko pa se bo razširila še ponudba lokalnih vin. V zimskem času bo moč ugrizniti v že vnaprej pripravljene sendviče, ponudba pa naj bi se, po besedah Somija, bogatila tudi naprej.

Turistična zveza Lendava vabi je za ta namen v teh dneh že prejela odločbo s strani AJPESa, da je v njihovih evidencah iz “Dnevnega bara Vinarium” že opravljena sprememba vpisa v “Kavarna Vinarium,” na naslovu Dolgovaške Gorice 229. Dnevni bar Vinarium bo kot kavarna tudi dejansko zaživel takoj, ko bodo za takšno imenovanje izpolnjeni vsi pogoji, kar pa bo že v kratkem, je še dejal Janez Somi, ki še ureja zadnje podrobnosti.