Na javni razpis za direktorja javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava so se prijavili trije

Po vseh možnih zapletih, zagatah, vroči krvi, težkih besedah in še bi lahko naštevali, je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, 5. aprila objavila javni razpis za direktorja javnega zavoda Galerija-Muzej Lendava, na katerega so se, kot smo izvedeli včeraj, prijavili trije kandidati.
Danes ob trinajstih bo v prostorih Občine Lendava zasedala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Šlo bo za že 33. sejo omenjene komisije, na kateri se bodo člani komisije (Janez Somi predsednik, Peter Novak, Marija Unger, Danijel Gömböš, Drago Nađ in Jožef Gerenčer) v drugi točki seznanili s predstavitvijo programov poslovnega in programskega razvoja javnega zavoda Galerija Muzej Lendava, predloženih s strani kandidatov za omenjenega direktorja javnega zavoda.

Kot smo včeraj uspeli neuradno izvedeti, so se na javni razpis tokrat prijavili trije kandidati, en izmed njih pa je dr. Zolti Kepe, ki nam je svojo kandidaturo tudi potrdil. Ali se je na razpis prijavila tudi dozdajšnja vršilka dolžnosti direktorja, Beata Lazar, nam zaenkrat ni znano. Današnja seja bo obsegala tri točke, v drugi točki pa so sejo “zaradi razlogov varovanja osebnih podatkov in dokumentov, ki vsebujejo podatke, ki so v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zaupne narave,” na podlagi 85. člena poslovnika zaprli za javnost.

Beati Lazar je mandat kot vršilki dolžnosti pričel teči 14.2.2018. Ta omenjeni javni zavod vodi do imenovanja direktorja tega zavoda po ponovljenem javnem razpisu, vendar največ za dobo treh mesecev.