Na Gornji Bistrici zagorelo gospodarsko poslopje

Na Gornji Bistrici, Občina Črenšovci, je danes zgodaj zjutraj zagorelo gospodarsko poslopje. Na Regijskem centru za obveščanje so klic o požaru, katerega naj bi prijavila soseda, prejeli nekaj minut pred 4.45 uro.
Za gasilci z območja Občine Črenšovci je neprespana noč. V zgodnjih jutranjih urah so namreč prejeli klic na pomoč iz Gornje Bistrice. Regijski center za obveščanje je gasilce aktiviral nekaj minut pred 4.45 uro, a se je že na poti na požarišče izkazalo, da bo potrebna pomoč. Na požarišču so tako bili aktivni gasilci iz štirih gasilskih društev in sicer PGD Črenšovci, Gornja Bistrica, Srednja Bistrica in Dolnja Bistrica.

Po neuradnih informacijah naj bi sosedi bili tisti, ki so prijavili požar na gospodarskem poslopju v izmeri 15 x 7 metrov. Gasilci, ki so se lotili gašenja, naj bi najprej prebudili speče in iz hiše ob tem rešili še psa. So pa med požarom imeli veliko dela, saj gre za strnjeno naselje, požar pa se je pričel širiti še na stanovanjsko hišo ter gospodarsko poslopje soseda, ki so ga zublji že zajeli, a v manjšem obsegu. Neumoren trud gasilcev je bil poplačan z rešitvijo hiše in sosedovega gospodarskega poslopja, žal pa je v požaru zgorelo prvotno gospodarsko poslopje in delavnica, saj je ob prihodu gasilcev na kraj ogenj bil že polno razvit.

Vzrok požara seveda še ni znan, so pa se gasilci iz kraja prizorišča vračali med sedmo in osmo uro zjutraj.