Murskosoboški policisti obravnavajo tri kraje električnih koles višjega cenovnega razreda

Ta mesec imajo murskosoboški policisti polne roke dela s krajami električnih koles. Trenutno obravnavajo dva primera, v katerih so bila odtujena skupno tri električna kolesa višjega cenovnega razreda.
Murskosoboški policisti so v roku tedna dni prejeli kar dve prijavi o odtujenih električnih kolesih. Nepridipravi so, kot kaže, natančno vedeli kaj počnejo in kaj želijo, saj odtujena električna kolesa spadajo med električna kolesa višjega cenovnega razreda, ki jih na tujem trgu najverjetneje ne bo težko prodati, ali pa jih uporabiti za rezervne dele.

Prvi primer so pred slabim tednom dni v popoldanskih urah murskosoboški policisti obravnavali v Murski Soboti, pred eno izmed trgovin. “Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je bilo državljanu Avstrije izpred trgovine odtujeno električno kolo znamke Bionx, turkizne barve. Na njem je bila odložena tudi kolesarska čelada in rokavice, kar je storilec prav tako odtujil. Škode je za okrog 4500 evrov,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Pet dni kasneje podobna zgodba v Moravskih Toplicah. Tudi tokrat so, kar dve električni kolesi, odtujili prav tako državljanu Avstrije. “Minuli nedeljo sta med 18. in 19.45 uro bili v avtokampu v Moravskih Toplicah odtujeni dve električni kolesi znamke KTM in CUBE. Po izjavi oškodovanca, državljana Avstrije sta bili kolesi stari dva tedna, vsako kolo pa je bilo vredno po 4000 evrov,” so sopročili iz PU Murska Sobota. Policisti za neznanim storilcem v obeh primerih zbirajo obvestila.

Policisti seveda tudi tokrat opozarjajo na samozaščitne ukrepe, pa naj gre za električna ali običajna kolesa.