Mursko Središće: Napadli, oropali in poškodovali 66-letnega Slovenca, ta v bolnišnici

Trije hrvaški “heroji” oropali in hudo poškodovali 66-letnega Slovenca. Međimurska policija prijela tri Hrvate, ki so se pred hišo spravili na slovenskega državljana.
V naši neposredni bližini, le slab streljaj od mednarodnega mejnega prehoda Petišovci in mejne reke Mura, v Murskem Središču, se je že pred tednom dni, v petek, 17. januarja v popoldanskih urah pripetil rop in brezobziren napad na starejšega, 66-letnega slovenskega državljana, ki je utrpel hude telesne poškodbe. Iz Policijske uprave međimurske so sporočili, da so končali kriminalistično obdelavo dogodka, saj so prijeli tri osumljence zoper katere bodo na Županijsko državno odvetništvo (tožilstvo) podali tudi kazenske ovadbe. Prijeti so bili 40-letni, 31-letni in 19-letni moški z območja Murskega Središča, ki storili kaznivo dejanje ropa, obenem pa naj bi bil 31-letnik tisti, ki je še zadal hude telesne poškodbe 66-letnemu Slovencu. Medžimurska policija bo vložila kazenske ovadbe na državno tožilstvo, 31-letnik, ki naj bi bil odgovoren za hude telesnega poškodbe oropanega Slovenca, pa je v priporu.

Omenjena trojka je praktično sredi belega dneva, kot so ugotovili policisti in kriminalisti, zahrbtno napadli nič slabega slutečega Slovenca, ter ga oropali. Zgodilo se je kar pred vhodom v hišo, v Ulici Sitnice v mestu Mursko Središče, kjer so od Slovenca zahtevali denar. Nato so mu nasilneži odvzeli ključe od avtomobila, od koder so mu ukradli denar in vino. Napadeni 66-letni slovenski državljan je utrpel še hude telesne poškodbe in se zdravi v čakovski bolnišnici, nastalo je pa materialne škode za nekaj tisoč hrvaških kun.