Mursko Soboto obiskal ameriški veleposlanik

Minuli petek je Mursko Soboto obiskal ameriški veleposlanik, Brent R. Hartley. Na vljudnostnem obisku je murskosoboški župan gostu predstavil občino in pomursko regijo.

Župan dr. Jevšek je v petek sprejel ameriškega veleposlanika Brenta R. Hartleya. Na vljudnostnem obisku je župan gostu predstavil občino in pomursko regijo, njene prednosti in naravne danosti, ki imajo še veliko potenciala za razvoj, predvsem na področju turizma in koriščenja obnovljivih virov energije. Gostu je predstavil tudi  cilje mestne občine v prihodnje, predvsem prizadevanja za  privabljanje tujih investitorjev, ki bi v občini ustvarili pogoje za nova delovna mesta.

Veleposlanika je zanimala gospodarska situacija v regiji, sam je namreč pred obiskom Murske Sobote obiskal nekaj uspešnih pomurskih podjetij. Prav tako ga je zanimala vloga Murske Sobote kot regijskega središča, presenečen je bil nad številom pomurskih občin. Pogovor je nanesel tudi na podjetje Ocean Orchids in Roto.

Sicer pa je veleposlanik Hartley obisk v Pomurju izkoristil tudi za ogled predstave ameriške plesne skupine Step Afrika, ki je nastopila v Gledališču Park. Tamkajšnji župan se je ob tej priložnosti zahvalil veleposlaniku, da s sodelovanjem Veleposlaništva Združenih držav Amerike na našem odru gostimo  svetovno znano plesno skupino.