Murski val: Jevšek odstopa od nakupa radia

Nakup radia Murski val s strani pomurskih županov še kar dviguje prah. Murskosoboški župan Jevšek je predvčerajšnjim sklical izredno sejo Sveta ustanoviteljic javnega zavoda CEROP, toda večina županov tega ni podprla, zato do sklica ni prišlo. Mestna občina Murska Sobota včeraj sporočila, da od nakupa odstopa.

Murskosoboški župan Aleksander Jevšek je včeraj sklical izredno sejo Sveta ustanoviteljic javnega zavoda CEROP, toda večina županov tega ni podprla, zato do sklica ni prišlo. Mestna občina Murska Sobota (MOMS) je včeraj Ceropu poslala dopis, iz katerega je razvidno, da nepreklicno odstopa od nakupa Radia Murski val. Občina se je za ta korak odločila na osnovi spremenjenih okoliščin in mnenj računskega sodišča.

“Mestna občina na osnovi spremenjenih okoliščin, mnenj računskega sodišča v podobnih zadevah, določb veljavne zakonodaje, odstopa posameznih občim ustanoviteljic in nepripravljenosti drugega družbenika za spremembo družbene pogodbe, meni, da več niso podani pravni in ekonomski razlogi za nakup, ki so v uresničevanju javnega interesa, katerega bi občine lahko v tem primeru zasledovale.

Mestna občina Murska Sobota kot največja ustanoviteljica družbe Cerop d.o.o. poziva direktorja družbe, da glede na nove okoliščine in dejstva sprejeti sklep o nakupu deleža družbe Radio Murski val z dne 31. 1. 2017, ne realizira,” so na MOMS zapisali v dopisu.

Jevšek je dokument poslal v vednost vsem županom in pa tudi predsedniku Računskega sodišča Slovenije.