Murska Sobota: Vlomilca v blokovske kleti končala za zapahi

Lastniki kletnih prostorov oz. “boxov” v stanovanjskih blokih v Murski Soboti sedaj mirneje spijo, saj je policija po tem, ko je prejela več prijav s strani občanov o vlomih v kleti stanovanjskih blokov, prijela dve osebi iz okolice Maribora.
Pred nekaj dnevi je tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, Suzana Rauš, javnosti sporočila, da policisti PP Murska Sobota v zadnjem času obravnavajo vedno več vlomov v stanovanjske bloke in kletne “bokse” v mestu Murska Sobota. “Neznani storilec (ali storilci) s pomočjo orodja vlomi vhodna vrata in nato še odtrga ključavnično obešanko z narbe. Iz notranjosti kletnih boksov si pretežno protipravno prilašča oblačila, obutev in hrano. Zato policisti opozarjajo občane, da vhodna vrata v stanovanjske bloke zaklepajo in so pozorni na morebitni pojav neznancev, ki bi izvrševali omenjena kazniva dejanja.”

In očitno so tudi občani pomagali, da sta storilca stara 47 let, doma iz okolice Maribora, ki stanujeta v Murski Soboti, končala za zapahi. Policisti so namreč prijeli dva storilca, ki sta bila privedena dežurnemu preiskovalnemu sodniku Milanu Regvatu, ki je zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti, zoper oba odredil pripor do sodne obravnave. Tako sedaj lahko lastniki kleti v prekmurski prestolnici mirneje spijo.