Murska Sobota: Vlomil v trgovino in skupno povzročil 100 tisoč evrov škode

V Murski Soboti so minuli vikend v jutranjih oziroma v dopoldanskih urah vlomili v trgovino na Noršinski ulici v Murski Soboti. Neznanec je z vlomom in s krajo reči iz trgovine povzročil za kar sto tisoč evrov škode.
“Včeraj, malo po 6. uri smo bili policisti obveščeni o vlomi v trgovino na Noršinski ulici v Murski Soboti. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je v času od 18.8.2018 od 12. ure do prijave neznani storilec pristopil do okna objekta, odstranil kovinsko rešetko pred oknom, zlomil steklo in stopil v skladiščni prostor trgovine. Iz skladiščnega prostora je odtujil večjo količino tobačnih izdelkov različnih znamk. Po opravljenem popisu znaša materialna škoda okrog 100.000 evrov,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Po neuradnih informacijah je bilo vlomljeno v veleprodajni center Tobačna grosist, kjer lahko kupci – pravne osebe in samostojni podjetniki – kupijo blago za svoje trgovine in lokale. Nepridipravi so očitno vedeli, po kaj so prišli, in kdaj morajo opraviti kaznivo dejanje.

Policisti za neznanim storilcem zbirajo obvestila.