Murska Sobota: V Expanu so se srečali pomurski župani

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je na srečanje povabil županje in župane pomurskih občin, z namenom, da utrdijo partnerstvo za učinkovito soočanje z razvojnimi izzivi regije.
Srečanje je potekalo v Expanu, nastajajočem regijskem promocijskem centru, kjer se je Jevšek pomurskim občinam zahvalil za dosedanjo podporo projektu. Poudaril je, da je Expano skupni dosežek in skupna priložnost regije, saj je kot Pomurje v malem, namenjen navduševanju gostov za nadaljnje odkrivanje lepot in dobrot Pomurja.

Ob tej priložnosti so se župani pogovarjali tudi o drugih razvojnih izzivih regije. Regionalna razvojna agencija je sredi intenzivnega procesa razvojnega načrtovanja za naslednjo finančno perspektivo, ki bo še izraziteje podpirala večje regionalne in mrežne projekte. Zato so se strinjali, da je za učinkovito usmerjanje razvojnih sredstev v pametno preobrazbo Pomurja še pomembneje dobro sodelovanje med občinami in v okviru regionalnih razvojnih mehanizmov.

Udeleženci srečanja so si skupaj ogledali Expano in nastajajočo interaktivno predstavitev Pomurja. Expano, ki bo v pomladnih mesecih odprl svoja vrata, predstavlja pomembno pridobitev za nadaljnji razvoj Pomurja v vrhunsko turistično destinacijo. Najpomembnejša naloga Expana je dobra povezava s turističnimi informacijskimi centri, s ponudniki turističnih storitev in produktov v vseh občinah Pomurja. Z Expanom pomurske občine vzpostavljajo skupno regijsko turistično središče, s katerim odpirajo nove priložnosti ljudem in gospodarstvu v regiji.

Ob tem je župan Jevšek povedal: “V Pomurju moramo znati prepoznavati naše skupne izzive in se povezovati okoli skupnih rešitev. Kakovost naših odnosov je bodisi spodbuda ali cokla regionalnega razvoja. Ne glede na razlike in specifike posameznih občin, nas združuje in povezuje najpomembnejše, za kar imamo javno odgovornost: to je delo za pomurskega človeka, za njegove možnosti, za njegove potrebe.”