Murska Sobota: Tatovi iz murskosoboške stolnice trgali žlebove, pri delu pa jih je zasačil sam škof

Vsem je že znano, da lopovom in tatovom dejansko nič ni svetega, saj drugače ne bi kradli bakra in drugih kovin z mrliških vežic in sakralnih objektov. In da to dejansko drži, se je potrdilo tudi v noči med prazničnim četrtkom in prvim delovnim dnem v maju, petkom.
Nepridipravi “Cefizli” (Cefizelj je namreč razbojnik, ki nastopa v štirih poglavjih knjige Butalci, op.p.) so namreč ukradli nekaj žlebov s stolnice in škofijske stavbe, praktično v središču Murske Sobote. Toda očitno so slednji bili neprevidni in preglasni, saj so prebudili še samega murskosoboškega škofa, mnsg. Petra Štumpfa.

“Bili so silno “šlampasti”, saj so me zbudili malo pred polnočjo. Tako grdo so trgali žleb iz stene, da je moralo slišati pol Prekmurja. Ko sem prižgal luči v stanovanju in odprl strešno okno, da bi videl, kaj se dogaja, so odnesli pete in s seboj tudi nekaj žlebov ter polovičk. Naj mi ne zamerijo, ker sem jih zmotil pri njihovi “humanitarnosti”. Najbrž v njihovi deželi močno dežuje, in so ogroženi njihovi domovi. Vseeno župnike in ostale prebivalce naše dežele opozarjam, naj pazijo kaj se dogaja okoli vogalov njihovih cerkva in domov. Če cerkve za nekatere lumpe niso več svete, so zato še druge reči toliko manj. Sezona nepridipravosti je na vrhuncu,” je opozoril škof Peter Štumpf.