Murska Sobota: Stari znanec policije policistu grozil, da ga bo ubil

Minuli petek, v popoldanskem času so bili policisti policijske postaje Murska Sobota v dobrih 10. minut kar dvakrat obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v dveh gostinskih lokalih v Murski Soboti s strani občana.
V prvi kršitvi je občan kraj pred prihodom policistov že zapustil. V drugi kršitvi pa kršitelj ni upošteval zakonitih ukazov policistov in je nadaljeval s kršitvijo, zato so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Med samim postopkom je kršitelj policistu grozil, da ga bo ubil. Ker je osumljeni v preteklosti že bil obravnavan zaradi istovrstnih kaznivih dejanj ter drugih dejanj z elementi nasilja so ga policisti PU Murska Sobota, s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu KZ-1 privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Osumljeni kršitelj je stari znanec policije.

Prometni nesreči pod vplivom alkohola

Minulo soboto, okrog 14.30 ure je na relaciji Dobrovnik – Kobilje voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal v obcestni jarek in se pri tem lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,09 mg/l alkolhola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog. Minulo nedeljo malo pred 16. uro pa je na cesti Kapca – Velika Polana zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti padel kolesar, ki se je lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,36 mg/l alkohola. Zoper kolesarja bo podan plačilni nalog.

Foto: Bralec