Murska Sobota: Slavnostna seja mestnega sveta ob prazniku občine

V Gledališču Park je včeraj potekala slavnostna seja mestnega sveta. Ob prazniku Mestne občine, ki ga praznujejo 16. julija in je dan, ko se spominjamo prve omembe Murske Sobote v listinah iz leta 1348, je zbrane goste nagovoril župan Aleksander Jevšek.
Župan je ob tej priložnosti poudaril, da v Soboti znajo izkoristiti priložnosti in jih uresničiti v dobro skupnosti. “Zato se danes Murska Sobota spreminja v sodobno, urejeno in trajnostno občino, ki bo privlačna za vse, ki tukaj živimo in za vse, ki nas obiskujejo. V občini smo zagnali velik investicijski ciklus, da zgradimo in obnovimo našo infrastrukturo, olepšamo mestno središče in vanj vrnemo življenje, v občini in ob njej pa ustvarimo nove za občane in turiste zanimive vsebine. Za to smo uspeli pritegniti rekorden obseg evropskih razvojnih sredstev. Občina se razvija, se obnavlja, in se pripravlja, da na novo zaživi in v polni meri uresniči priložnosti.”

Župan pa je spomnil tudi na to, da moramo v občini začeti s posodabljanjem infrastrukture. “Potrebujemo dogovor, da v prihodnjih 10 – 15 letih načrtno in sistematično, z vsakoletnimi vlaganji, obnovimo zastarelo komunalno infrastrukturo. To je naša odgovornost do okolja, do vode in do ljudi. Hkrati s tem moramo razvijati komunikacijsko infrastrukturo, da neprestano dvigujemo standard povezljivosti in mesto digitalno povezujemo s svetom.”

Na slavnostni seji je župan podelil priznanja Mestne občine Murska Sobota, o katerih je mestni svet odločil na 19. dopisni seji. Posthumno je bil podeljen naziv častni občan, plaketa in dve zahvalni listini.

Mestna občina Murska Sobota se je Francu Kuzmiču, ki je zapustil neprecenljivo intelektualno in kulturno dediščino, na simboličen način zahvalila s posmrtno podelitvijo naziva častni občan Mestne občine Murska Sobota.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota je prejel dolgoletni predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota, Milan Vertot za življenjsko delo na področju razvoja tehnične kulture ter zaščite in reševanja.

Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota je prejela Danica Flisar, za dolgoletno uspešno vodenje in predstavljanje Društva U3

Zahvalno listino je prejelo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Krog za dolgoletno požrtvovalno delovanje ter aktivno sodelovanje z lokalno skupnostjo.

V glasbenem programu slovesnosti je nastopila glasbena skupina Ethnotrip z nekaterimi novimi avtorskimi skladbami iz nastajajočega albuma ter priredbo tujih ljudskih pesmi.

Ob 21.00 je na Trgu kulture v sklopu festivala Soboško poletje sledil praznični koncert Ota Pestnerja s skupino Sekstakord.