Murska Sobota: Psičko ustrelil v tačko, o podobnem primeru glede mačke poročajo iz Čentibe

Pomurski, natančneje murskosoboški policisti tokrat poročajo o uporabi zračnega strelnega orožja nad živaljo. Policisti so ugotovili, da je neznanec psičko ustrelil v nogo, po tem, ko se je ta izmuznila lastniku. O podobnem primeru glede mačke poročajo tudi iz Čentibe.
Murskosoboški policisti so predvčerajšnjim v Murski Soboti obravnavali dogodek, ko je bila psička ustreljena v nogo. Ugotovljeno je bilo, da psička ni bila ustrezno zavarovana in je odšla na ulico in od tam neznano kam. Ko se je čez nekaj časa vrnila je lastnica opazila, da šepa in krvavi iz noge. S strani pristojne službe je bilo ugotovljeno, da je bila ustreljena z zračno puško.

“Policisti okoliščine še preverjamo, opozarjamo pa, da je potrebno zagotavljati fizično varstvo psov tako, da je pes na javnih mestih na povodcu – če je pes nevaren mora imeti še nagobčnik, doma pa storiti vse potrebno, da žival sama ne more zapustiti kraja. Vsakršna odgovornost je na strani skrbnika,” so včeraj sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota ter dodali, da “policisti za neznanim storilcem zbiramo obvestila. Po dobljenem poročilu pristojne službe bomo policisti ustrezno ukrepali.”

Ena izmed uporabnic priljubljenega spletnega socialnega omrežja Facebook je sicer že prejšnji teden poročala, “da se nekdo v Čentibi s šibrovko izživlja nad živalmi.” Kot je zapisala, se je tistega dne z mačkom vrnila iz veterinarske postaje, saj je na taci imela rano in da je s strani veterinarke potrjeno, da je šlo za strelno rano. “Maček jo je sicer dobro odnesel,” je še zapisala. Po naših neuradnih informacijah, ta dogodek ni bil prijavljen policiji.