Murska Sobota: Podjetje Medicop d.o.o. julija v nov proizvodno-poslovni objekt

Medicop je mednarodno priznani proizvajalec medicinske opreme in reševalnih vozil, ki je široko prepoznaven po vsej Evropi in tudi drugod kot eden najboljših in najbolj zanesljivih ponudnikov izdelkov, namenjenih pacientom in reševanju življenj povsod. Podjetje se bo julija preselilo v nov in sodoben proizvodno-poslovni objekt.
Vrednost projekta je ocenjena na 6 mio evrov brez DDV (brez zemljišča, KOMP in projektov), Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa bo investicijo sofinanciralo v višini 15% oziroma do največ 900.000 evrov. Medicop, ki trenutno zaposluje 83 oseb, namerava v roku treh let povečati število zaposlenih na 100 sodelavcev.

V sklopu projekta nastaja nov razvojni center s prototipnimi delavnicami, ki za Medicop predstavlja pomemben korak v razvoju podjetja in s tem še povečanje konkurenčnosti, saj v podjetju že sedaj prodajajo svoje izdelke v več 60 držav po celem svetu. Objekt je koncipiran kot kombinacija poslovnega, proizvodnega in razvojnega dela s skladiščem, pri načrtovanju in gradnji pa so bili upoštevani trajnostni in okoljski vidiki uporabe lesenih materialov, ogrevanja na toplotno črpalko in opcijsko plina. Istočasno so prostori zasnovani kot energetsko učinkoviti in bodo ustvarili tudi pozitivno in prijetno delovno okolje. Pri izvedbi sodelujejo v veliki večini izvajalci iz pomurske regije oziroma iz vzhodne Slovenije.

Medicop je mednarodno uveljavljena blagovna znamka za medicinsko opremo in reševalna vozila. V Sloveniji in širom po svetu je prepoznan kot eden najkakovostnejših in zaupanja vrednih proizvajalcev izdelkov, ki so življenjskega pomena za bolnike in ponesrečence. Produkti Medicop so uporabjeni v bolnišnicah in zdravstvenih centrih v 60 državah po celem svetu. “Ves čas svojega obstoja se zavedamo, da mora biti tehnologija v službi človeka. Zato se še posebej posvečamo kakovosti in zanesljivosti naših izdelkov, ki morajo biti vrhunski, da lahko rešujejo življenja ljudi. Le najboljše je dovolj dobro za reševanje človeških življenj,” so prepričani pri Medicopu.