Murska Sobota: Po hišnih preiskavah nekaj osumljencev že v priporu

Na območju štirih policijskih uprav v državi, med katerimi je bila tudi PU Murska Sobota, so predvčerajšnjim potekale hišne preiskave s področja drog. Včeraj so “trgovce” z nedovoljenimi substancami pripeljali pred preiskovalnega sodnika v Murski Soboti, nekaj pa jih šlo neposredno v pripor.
Policisti štirih policijskih uprav, Murska Sobota, Maribor, Celje in Ljubljana so v usklajeni akciji predvčerajšnjim opravljali hišne preiskave na svojih območjih. Hišne preiskave so opravljali zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. in III. odstavku 186 člena KZ-1B, katerih storitev je osumljenih več oseb iz omenjenih območij.

Kot so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota bodo več informacij v zvezi s policijsko preiskavo za javnost posredovali po končanih aktivnostih v naslednjih dneh. So pa osumljenci, teh je bilo devet, od tega štirje Pomurci, bili včeraj v popoldanskih urah pripeljani pred preiskovalnega sodnika v Murski Soboti, nekaj pa jih šlo neposredno v pripor. Ti naj bi bili del skupne kriminalne združbe, domnevno pa naj bi storili okrog sto kaznivih dejanj.

Kot smo neuradno uspeli izvedeti, naj bi prav štirje Pomurci bili “kurirji,” ki so v pokrajino ob Muri transportirali nedovoljene substance, med katerimi naj bi bila tudi heroin in kokain. Tukaj naj bi jo prodajali končnim porabnikom. V kolikor se bodo navedeni sumi izkazali za resnične, bi ti zaporniške klopi lahko greli do petnajst let. Že sicer pa se policisti zavedajo, da razbitje ene kriminalne združbe, na “trg” lansira nove “podjetnike.”

*Fotografija je simbolična