Murska Sobota: Ob dnevu brez avtomobila simbolično odprtje prenovljenega Trga zmage

Trg zmage z okolico je bil včeraj zaprt za tovorni promet, saj je v sklopu letošnjega Tedna mobilnosti tudi v Murski Soboti potekal dan brez avtomobila. Del Slovenske ulice, Drevored Martina Luthra in Kardoševo ulico so napolnili otroci iz vrtcev in osnovnošolci prve triade, ki so se preizkusili na poligonu, risali s kredami in si ogledali gledališko predstavo na temo prometa ter dijaki, ki so na zaprti ulici zaigrali košarko in dodgeball.
Sicer pa je tamkajšnja mestna uprava pripravila tudi predstavitev oblik prevoza z različnimi električnimi vozili: skiroji, kolesi, prav tako pa je bil predstavljen sistem car sharing – deljenje električnih avtomobilov, ki ga v našem mestu poznamo že nekaj let.

“Na mestni upravi se trudimo, da je trajnostna mobilnost v našem mestu prisotna v vsakdanjiku vseh občanov. Zato smo vstopili v projekte, kot so car sharing, izposoja koles Soboški biciklin, javni brezplačni mestni potniški promet, vzpostavitev javnih polnilnic za električna vozila, urejanje parkiranja za e-vozila, mestna uprava ima v svojem službenem voznem parku električni skuter in električni avtomobil,” so zapisali pri murskosoboški Občini.

Donacija električnega kolesa

Ob tej priložnosti je Mestna občina Murska Sobota Policijski upravi Murska Sobota donirala električno kolo, ki bo policistom po besedah komandirja Tomislava Habulina v veliko pomoč pri vsakodnevnem opravljanju nalog zagotavljanja varnosti v našem mestu.

Na prireditvi tudi Robert Kranjec

Na dogodku so gostili tudi posebnega gosta: vrhunskega skakalca Roberta Kranjca, ki je kot član slovenske reprezentance zaposlen pri Policijski akademiji. Tamkajšnji župan Jevšek je ob tem povedal, da je bila v procesu obnove mestnega središča zgrajena klančina na Slovenski ulici z namenom umirjanja prometa pred evangeličansko cerkvijo, ki pa je bila prvotno izvedena nekoliko prestrma, zato se je je prijelo ime »skakalnica«. Prav zato je danes klančino s simboličnim skokom odprl Robert Kranjec in ob tem hudomušno povedal, da je vsekakor varna za priprave. Klančina je bila sicer v naslednjih mesecih ustrezno popravljena in odlično služi svojemu namenu.