Murska Sobota: Novo športno igrišče na OŠ II

Učencem in zaposlenim na Osnovni šoli II Murska Sobota se je uresničila dolgoletna želja – ob šolski zgradbi so dobili novo športno igrišče z umetno maso ter sklenili atletsko stezo, ki se sedaj meri 275 metrov.

Novo pridobitev so na šoli predali namenu s prisrčno prireditvijo, na kateri je s plesom sodelovalo vseh 400 učencev. Ravnateljica Suzana Fartelj se je ob tej priložnosti zahvalila mestni občini za podporo in povedala, da se šola, ki je prav na ta dan obeležila tudi prav posebno obletnico – letos mineva namreč 100 let odkar je bila zgrajena stavba današnje šole – nenehno spopada s prostorskimi težavami, zato so izjemno hvaležni, da bodo imeli učenci lahko odslej bistveno boljše pogoje pri pouku športne vzgoje, na šoli pa bodo lahko organizirali tudi različna tekmovanja.

Župan Jevšek je ob tem povedal, da se veseli podatka, ki je bil nedavno objavljen, da ima Mestna občina Murska Sobota najboljše telovadnice v Sloveniji, prav tako pa smo vodilni v kvadraturi športnih površinah na prebivalca občine.  Dogodka se je udeležil tudi Janez Sodržnik, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in čestital učencem in zaposlenim na šoli za novo pridobitev.

Na šoli je zvečer potekala slavnostna akademija ob 100 – letnici zgradbe te šole, ki so se je udeležili predstavnik ministrstva za šolstvo, zaposleni in nekdanji zaposleni šole, starši in učenci ter drugi gostje. V odličnem programu, ki so jo pripravili učenci in učitelji OŠ II so na posrečen način prikazali pouk pred 100 leti in danes. Župan Jevšek je na slovesnosti izrazil spoštovanje vsem zaslužnim, ki so doprinesli k uspehu številnih generacij, ki so se šolale v častitljivi zgradbi na Cankarjevi ulici.

Vir in foto: MOMS in Aleksander Jevšek