Murska Sobota: Neznanec vlamlja v kletnih prostorih stanovanjskih blokov

Murskosoboški policisti obravnavajo več primerov vlomov v kleti oziroma v kletne “boxe” v kletnih prostorih stanovanjskih blokov. Za storilcem policija zbira obvestila, pri tem pa velja upoštevati samozaščitne ukrepe.
Policisti PP Murska Sobota v zadnjem času obravnavajo več vlomov v stanovanjske bloke in kletne “bokse” v mestu Murska Sobota. Neznani storilec s pomočjo orodja vlomi vhodna vrata in nato še odtrga ključavnično obešanko z narbe. Iz notranjosti kletnih boksov si pretežno protipravno prilašča oblačila, obutev in hrano.

Policisti opozarjajo občane, da vhodna vrata v stanovanjske bloke zaklepajo in so pozorni na morebitni pojav neznancev, ki bi izvrševali omenjena kazniva dejanja. Ob pojavu neznancev oz. koristnih podatkih obvestite PP Murska Sobota na telefonsko številko 02/5224400 ali na telefonsko številko 113.

Vozil s hitrostjo 223 km/h

Radgonski policisti so minulo nedeljo malo po 12. uri na pomurski avtocesti v sklopu poostrenega nadzora zaustavili 43-letnega državljana Madžarske. Voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes je vozil s hitrostjo 223 km/h, kljub temu, da je hitrost omejena na 110 km/h. Vozniku je bila izrečena globa v višini 1200 evrov in 9 kazenskih točk.