Murska Sobota: Neznanec v kombi vabil otroka

Policija obravnava nov primer, ko je voznik v svoje vozilo vabil otroke. Tokrat se je to zgodilo v bližini Murske Sobote, ko naj bi neznanec osemletnika nagovoril in skušal zvabiti v svoje vozilo.
Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota: “Policisti smo bili 10.6.2018 v večernem času obveščeni, da je neznanec, v bližini Murske Sobote, osemletnega otroka ogovoril in vabil v svoje vozilo. Otrok je s kraja zbežal, neznanec, pa se je z belim kombijem odpeljal.”

Policisti v tej zvezi zbirajo obvestila, staršem pa svetujejo da se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah, ter naj jih opozorijo, da:

– naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube, da bodo kaj dobili (razna darila). Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim NE.

– otrokom je treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti (opis osebe, vozila ipd.), zatem pa takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo kaj se je zgodilo, odgovornost odraslih pa je, da otroku prisluhnejo, ga zaščitijo in nemudoma o tem obvestijo policijo na 113.