Murska Sobota in Gornja Radgona prostovoljstvu prijazni mesti, Lendave na seznamu ni

Slovenska filantropija je na prireditvi Slovesni dan prostovoljstva, ki je potekal minuli torek v Krškem izpostavila slovenske občine, ki sistematično spodbujajo prostovoljstvo, zagotavljajo podporo delovanju prostovoljskih organizacij in s tem soustvarjajo pozitivno družbeno vrednost prostovoljstva v lokalni skupnosti. V Pomurju sta to Murska Sobota in Gornja Radgona.
V letošnjem letu je za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij naziv Prostovoljstvu prijazno mesto prvič pridobilo 7 občin, medtem, ko je 17 slovenskih občin naziv Prostovoljstvu prijazno mesto ponovno potrdilo. Med tistimi občinami, ki so naziv potrdile, sta tudi Murska Sobota in gornja Radgona.

Mestna občina Murska Sobota:

Za stalno spodbujanje prostovoljstva s podporo v razpisih; na področju socialnega varstva in zdravja je vključevanje prostovoljcev kriterij za sofinanciranje; za utečen način zahvale prostovoljcem s podelitvami priznanj Naj prostovoljec, Naj prostovoljska organizacija, Naj društvo in Naj dogodek, za aktivno partnerstvo pri dobrodelnih bazarjih v občini.

Občina Gornja Radgona:

Za aktivno podporo prostovoljstva v lokalni skupnosti, tudi z natečajem Naj prostovoljec, Naj prostovoljka, Naj prostovoljska organizacija in Naj prostovoljski dogodek v občini, za množično prostovoljstvo v društvih, za gostiteljstvo Slovenskega dne prostovoljstva v letu 2017.