Muha, kratki film režiserja Árona Horvátha iz Lendave z odličnim rezultatom v Indiji

Režiser Áron Horváth iz Lendave, ki je nase tako doma kakor tudi v tujini opozoril že večkrat, je tokrat požel novo nagrado in sicer v Indiji. Njegov kratki film Muha je pokosil konkurenčna dela drugih režiserjev.
27-letni režiser iz Lendave, ki se je tako domači kakor tudi tuji publiki že večkrat predstavil s svojimi deli in ki ima pri svojih sedemindvajsetih letih že lepo bero raznih nagrad, je nase tokrat opozoril v daljni Indiji, državi, kjer nastane največ filmov na svetu, neuradno kar tisoč na leto. S svojim filmom Muha se je udeležil filmskega festivala All Lights India International Film in se domov vrnil kot režiser najboljšega kratkega filma. “Ta nagrada je zelo pomembna, saj gre za mednarodni festival,” je za naš medij pojasnil Horváth.

To pa seveda ni edini uspeh Árona. V nadaljevanju pogovora nam je slednji razkril, da je na razpisu za realizacijo kratkega filma, ki ga razpisuje Slovenski filmski center, za svoj scenarij za film z naslovom Izlet bil uspešen, kar pomeni, da bo s finančno podporo preko omenjenega razpisa ta film lahko tudi dejansko posnel, v kolikor bo seveda vse teklo po načrtu, snemanje filma pa bi se lahko odvijalo v Lendavi in okolici ali pa na Madžarskem.

Áron Horváth je na Pedagoški fakulteti končal tri leta študija likovne pedagogike, nato pa se vpisal na AGRFT, smer filmska in televizijska režija, katero je uspešno končal leta 2016. Šest let je bil član slovenske plavalne reprezentance. Rad gleda in študira film, saj si želi tudi on pripovedovati zgodbe. Trenutno je absolvent iz filmske teorije na AGRFT.