Motoristi, že to soboto vabljeni v Razkrižje, septembra pa v Ljutomer

Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna. Zato vas PU Murska Sobota vabi, da se udeležite preventivnih prireditev, kjer vam bodo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!

Policijske uprave po celotni državi že od marca letošnjega leta pripravljajo preventivne prireditve za motoriste, v sklopu priprav na novo motoristično sezono ki se je praktično že začela. PU Murska Sobota jih bo organizirala prvič že prihajajočo soboto v Razkrižju, naslednja delavnica pa bo, zaradi slabe vremenske napovedi, šele septembra.

V soboto, 21. maja, od 13. do 15. ure (na igrišču pri Osnovni šoli Razkrižje)

V okviru srečanja motoristov moto kluba Samorog bodo potekale preventivne aktivnosti za motoriste, v katerih sodelujejo tudi policisti. “Na dogodku bomo na kratko predstavili prometno varnost motoristov v Pomurju in drugod po državi ter svetovali glede varne udeležbe v prometu. Predstavili bomo tudi projekta Spoštujmo drug drugega, svoje spretnosti pa boste lahko preizkusili tudi na treningu varne vožnje na poligonu.” Policista motorista iz Postaje prometne policije Murska Sobota bosta budno spremljala preizkus motoristov na poligonu, po potrebi pa bosta tudi svetovala. Pridružila se bosta tudi na krajši panoramski vožnji, ki bo sledila ob 16. uri.

V nedeljo, 4. septembra 2016, ob 9.30 uri (na platoju pred podjetjem za tehnične preglede Avto Krka v Ljutomeru)

Policisti PU Murska Sobota bodo v sodelovanju z moto klubi z območja Prlekije organizirali preventivno prireditev za motoriste. Program: predstavitev varnostne problematike voznikov enoslednih vozil, predstavitev najpogostejših vzrokov za nesreče motoristov, vzdrževanje in nastavitve vzmetenja motorja (praktična delavnica), predstavitev dela reševalcev nujne medicinske pomoči, trening, trening vožnje na poligonu, krajša kondicijska vožnja.