Motorist po trku z osebnim vozilom podlegel poškodbam

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da se je včeraj, okoli 18:45 ure na glavni cesti skozi Črenšovce zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba, motorist, izgubila življenje.




V njej sta bila udeležena 25-letni voznik motornega kolesa znamke Kawasaki Ninja ter voznica črnega C5 karavana. Motorist je po besedah očividcev z visoko hitrostjo pripeljal iz smeri Lendave v smeri Murska Sobota, voznica, ki je zavijala na domače dvorišče pa mu je izsilila prednost ter s tem zaprla pot. Slednji je na kraju nesreče podlegel poškodbam

 • Tilen Firman

  Izsilila prednost ? A po besedah očividcev je pridivjal z večjo hitrostjo kot je dovoljeno v naseljih ? Mislim da voznica tukaj nič ni kriva – glede na to kakšno špuro je za sabo pustil pa da polovica prednjega dela avta manjka ni mogel vozit 50km/h koliko je to dovoljeno v naselju. Kdo je krivec tukaj nič ne pomeni, življenje 25 letnika je izgubljeno.

  • Sašo

   Meni se zdi pomembno kdo je kriv v taki situaciji, ženska ni imela radarja v glavi da bi zaznala motorista da drvi proti njej s 150 km /h, v naselju tudi ne pričakuješ da ti bo kdo nasproti priletel z dvakrat ,trikrat prekoračeno hitrostjo . Pri nas je žal tako da ni pretirane logike v cestnoprometnih predpisih..namreč, če bi ta z motorjem vozil po predpisih, ne bi prišlo do nesreče, to je edina logika, kriva bo pa na koncu ženska ki je zavijala, ker mu je kot izsilila prednost, to je krivica in lahko nekomu uniči življenje .

   • simon

    na zalost res, za mene je edini krivec ta motorist, baje je se celo prehiteval kolono vozil, tako, da ga je voznica tezko opazila, ce ga sploh je. edina zrtev poleg pokojnega je v bistvu voznica. in to tudi ni prva nesreca pokojnika, je pa vsekakor zadnja.

 • Lendavčanka

  Po ogledu slike avta je razvidno, da je njena desna stran popolnoma cela. Če je ona izsilila prednost se postavlja vprašanje, od kod je prišel motorist? Oziroma, kam se je kdo peljal? Po uradni verziji je motorist prišel iz Lendave, voznica avta pa iz strani Odrancev. Kako je lahko pri takšnem zavijanju proti hiši v levo, poškodovana njena leva sprednja špica, če je motorist prišel iz lendavske strani?

  • nebodigatreba

   pametno razmišljanje!

 • Xy

  Itak.. vedno so motoristi krivi.. neprilagojena hitrost.. divjaki…bedaki.. narkomani.. itd. Koliko še večjih idiotov je pa v osebnih avtomobilih pa nihče ne omeni. Koliko prometnih nesreč se zgodi prav zaradi nepozornosti voznikov avtomobila..ampak je najenostavneje krivdo na motorista poriniti..češ če bi vozil počasneje se mu to ne bi zgodilo. Točno sr zna da so v casu toplejših dni prisotni v prometu tudi motoristi.. tak je težko dvakrat ali trikrat preden nekam zavijes pogledat okoli sebe..ali v ogledalo (ogledala niso za okras na avtomobilu) in se prepričat da lahko varno nekam zaviješ? Tak da v večini primerov niso tako zelo krivi motoristi..samo predsodki in mnenje družbe o njih so na žalost taksni kot so…

  • Sašo

   V bistvu je ravno obratno, vedno “so krivi ” stebrički ob cestah, slabe ceste in predvsem resnično po krivici vozniki avtomobilov, ko se gre za nesreče motoristov . Povej mi koliko mopedistov umre na leto zaradi ” izsiljene prednosti ” s strani avtomobilistov ? Nekateri motoristi pač mislite da lahko greste skozi naselje s 150 km / h in več, ker pač gre vaše prevozno sredstvo 250 +..pa ne, ne morete, sami sebe ogrožate in tudi druge v prometu, ko boste vozili skozi naselja 50 ali 70 kot narekuje omejitev hitrosti, ko boste vozili izven naselja 90-100 km / h, mi verjemi da skoraj ne bo nesreče s smrtnim izzidom med motoristi na račun t.i. izsiljene prednosti . Človek, lahko jaz pogledam v ogledalo, počakam da gresta dva avta ki mi gresta nasproti mimo mene in zavijem, pogledal sem, nikogar za mano, sploh pa nimam v mislih da bo nekdo s 100 km / h priletel za menoj, ali pred menoj kakorkoli. Pa ne bom 5 – krat gledal v ogledalo ker tebi ni jasno kolikšna je omejitev hitrosti .
   V glavnem, ko boste razščistitl s tem da cesta ni dirkališče, da niste sami na Svetu, bo bistveno manj nesreč, verjemi mi, pri sebi morete začeti in pri osnovah cestnoprometnih predpisov in pri osnovah kulture obnašanja na cesti . Ti svoje manjvrednostne komplekse rešuj drugje, ne na cesti kjer ogrožaš sebe in druge . Predsodke pa ljudem pomagajo ustvarjati ravno takšni kot si ti, ki s prstom kažeš na druge in zagovarjaš objestnost .
   p.s. moderator, ne govorim o pokojnem , naj počiva v miru, repliciram Xy- nu..

   • Xy

    Vi keri nikoli niste sedeli ne na motorju in ne na mopedu..druge strani nikoli ne boste razumeli..tisti pa keri vozimo tako avto kot motor.. pa poznamo eno in drugo stran. Tak da dokler se ne bos vsedel na motor in dokler se ne bos peljal..ne bos vedel koliko idiotov je na cesti..in med temi idioti je najmanj motoristov in njihove hitre voznje. Danes sem se peljal iz Lendave v Mursko Soboto..na tej relaciji so mi 4x izsilili prednost.. to pomeni ce nisem jaz pozorna.. bog ve kaj bi se zgodilo. Zakaj? Telefon.. gledanje kdo ma kako živo mejo.. jaz na motorju nimam casa opazovat kdo ma kaksno fasado na hisi.. in pol meni recejo da je krivo to da se vozim “150 ” km na uro?? Takrat ko imam taksno hitrost.. ne razmisljam o nicemer drugem kot o tem kaj delam..in sem s pametjo tam.. kje si pa ti s pametjo pri 50 km na uro? Pri drevesih ki rastejo ob cesti.. kje se kdo glih na plocniku sprehaja.. se kak sms mas cas napisat.. tak da ce je za to vse cas..pol je cas tudi malo bolj pozorno spremljat promet.

    • Sašo

     Čisto na kratko, boljše bi bilo zate da lepo pri normalni vožnji opazuješ fasade in žive meje, kot pa da divjaš..bo bolj varno zate..ni toliko vprašanje kje sem jaz z mislimi pri 50 km /h, vprašanje je kje si ti s pametjo pri 150 km/h skozi naselje ? Saj pravim, osnove kulture…še enkrat, vprašaj se koliko je motoristov letno mrtvih in koliko mopedistov…moped sem vozil leta, na motorju sem sedel 1-krat kot sopotnik ..ravno ti ki si na motorju bi mogla razmišljat…me bo kdo opazil pri tej hitrosti, ki jo imam ? Pa konec koncev je itak brezpredmetno debatirat z ljudmi, ki mislite da za vas ne veljajo ista pravila na cesti kot za avtomobiliste, mopediste, kolesarje..enkrat trda buča, vedno trda buča.
     Lp

 • simon

  Seveda je kriv, 150 v naselju?Halo?

  • Sašo

   Sam sem pred domom doživel podobno situacijo, čakam na dva avta, ki mi gresta nasproti, na koncu pregledne ulice nikogar, omenjena gresta mimo, na kar med tem ko zavijam prileti motorist z nenormalno hitrostjo in me skoraj preseka na pol, vred z avtom..lahko bi kakšna babica tam prečkala cesto, je blizu prehod, ali mamica z otrokom..zastonj..jaz bi za motoriste uvedel obvezen psihološki pregled, psihološka testiranja, recimor na tri leta .

 • simon

  sašo popolnoma se strinjam s tvojimi posti…….lp.

  • Sašo

   Hvala enako 😉

 • simon

  Xy, ne vem ravno, ce ves kje imas pamet, ko dirkas 150 na uro, kot je saso rekel, brezvezna razprava s takimi, sele, ko boste pri sebi naredili red v glavi in bo tudi druzba bolj kriticna do vasega divjanja na cestah bo bolje, do takrat pa boste umirali._._._.tako pac je._.._..

 • madžarka

  Mladeniču je pač bilo namenjeno, da se poslovi iz vrst živih. Kot se piše, je pred nekaj leti že doživel hudo nesrečo, katero je kot opozorilo preživel. Očitno izkušnja ni bila dovolj velika lekcija. Primer ostaja dobra lekcija za vse nas. Voznica avtomobila se bo pa morala sprijazniti z dogodkom.

  • simon

   Seveda ni izvlekel iz tega nic, kupil ali so mu kupili se mocnejsi motor._.._