Motena oskrba z elektriko: V mestu Lendava se danes začenjajo vzdrževalna dela v posameznih transformatorskih postajah

V mestu Lendava se z današnjim dnem pričenjajo dela na razdelilnih transformatorskih postajah, kar pomeni, da bo v delih mesta prihajalo do krajših izpadov oz. motenj pri dobavi z električno energijo. V času vzdrževalnih del na posamezni razdelilni transformatorski postaji bo predel, ki ga pokriva, dejansko brez elektrike dvakrat v dopoldnevu za krajši čas.
Razdelilne transformatorske postaje predstavljajo povezavo med proizvodnjo in potrošnjo električne energije zato je njihovo kvalitetno in zanesljivo obratovanje pomembno tako iz gospodarskega kot tehničnega vidika. Prav takšno vzdrževanje teh pomembnih elementov elektroenergetskega sistema se bo v prihodnjih treh tednih odvijalo v mestu Lendava, kar pomeni, da bo prihajalo do krajših prekinitev oskrbe z električno energijo. Vsa dela se bodo izvajala v dopoldanskem času, najkasneje do 14.00 ure. Med izpadi z napravami ravnajte kot da so pod napetostjo!

Vzdrževalna dela se bodo pričela danes ob osmih zjutraj na transformatorski postaji v Kidričevi ulici. Oskrba z električno energijo bo motena med 8.00 in 8.30 uro ter med 11.30 in 12.00 uro na naslednjih lokacijah: Lendavske gorice pri kapelici svete Trojice, Kranjčeva ulica bloki 4-6, Kranjčeva ulica od številke 1 – 41 in Trg Ljudske pravice bloki 10, 12 ter Glavna ulica.

Jutri sledijo dela na transformatorski postaji Lendava-Blagovnica, kar pomeni, da bo med 8.00 in 8.30 uro ter med 13.30 in 14.00 uro motena dobava električne energije na naslednjih lokacijah: Glavna ulica od Blagovnice do hišne številke 50 in Spodnja ulica.

Že sicer pa bo danes zaradi montaže hišnega priključka motena dobrava električne energije v Kolodvorski ulici, med 12.00 in 13.30 uro, nasproti Hoferja, v ulici za stadionom, jutri pa bo zaradi vzdrževalnih del na nizkonapetostnem omrežju dobava elektrike med 9.00 in 13.30 uro motena na transformatorski postaji Čentiba-pokopališče, nizkonapetostni izvod proti goricam.

“Uporabnikom sta sicer na voljo brezplačna spletna in mobilna aplikacija eStoritve za prijavo na obveščanje o načrtovanih prekinitvah napajanja (po SMS-u, ePošti). Našim uporabnikom vsekakor toplo priporočamo, da se naročijo na brezplačno obveščanje o načrtovanih (na NN nivoju) in nenačrtovanih (na SN nivoju) prekinitvah dobave električne energije. Aplikacija omogoča tudi vpogled v splošne in tehnične podatke merilnega mesta, pregled odjema na merilnem mestu in še mnogo drugega. Mobilna aplikacija je na voljo preko Google Play (Android) in App Store (iOS), povezava do spletne aplikacije pa je na voljo na spletni strani www.elektro-maribor.si,” še sporočajo.