Moravske Toplice: Inšpektorji FURS skupaj s policijo uspešni pri odkrivanju nedovoljenega prirejanja iger na srečo

Inšpektorji Finančne uprave RS so v tesnem sodelovanju s policisti in kriminalisti v enem izmed gostinskih lokalov v Moravskih Toplicah izvedli uspešno akcijo usmerjeno v odkrivanje in preprečevanje nedovoljenega prirejanja igre na srečo.
Finančna uprava RS je minuli konec tedna, skupaj s policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota na območju občine Moravske Toplice uspešno izvedla dlje časa načrtovano akcijo nadzora nad nedovoljenim prirejanjem iger na srečo. Na podlagi zbiranja obvestil in izvedenega nadzora v okviru hišne preiskave, v katerem je sodelovalo več deset policistov in kriminalistov, so inšpektorji Finančne uprave RS v posebnem prostoru gostinskega lokala, neuradno naj bi šlo za bar Čreta, odkrili nameščene igralne naprave na katerih so se prirejale različne igre.

Po več urah trajajoči hišni preiskavi so inšpektorji odkrili in zasegli tudi večjo količino denarja, ki izhaja iz nedovoljenega prirejanja iger na srečo. Odkrivanje tovrstnega prirejanja iger na srečo je po navadi zelo zahtevno, saj se odvija v zaprtih, pogosto zasebnih prostorih, kleteh ali posebej za to namenjenih prostorih, do katerih je dostop omogočen le izbranim osebam. Hkrati je ta pojav pogosto tesno povezan tudi z drugimi oblikami nedovoljenega oziroma celo kaznivega ravnanja. Ob tem nezakoniti prireditelji igralne naprave na katerih ponujajo najrazličnejše igre na srečo pogosto posebej priredijo in s tem zmanjšajo možnost dobitkov.

Tovrstni ponudbi igre na srečo so posebej izpostavljeni predstavniki ranljivih skupin, kot so mladostniki in posamezniki, ki imajo težave z igrami na srečo – odvisniki oz. zasvojenci z igrami na srečo. Zaznan je tudi preplet z drugimi oblikami nedovoljenega prirejanja iger na srečo, kot je sprejemanje vplačil – stav na razne športne in druge dogodke ter celo nameščanje športnih in drugih rezultatov.  V konkretnem primeru nedovoljenega prirejanja iger na srečo se bodo v nadalje preiskovali tudi morebitni znaki kaznivega dejanja.