Monošter: Priznanje in zahvalo prejel tudi Lendavčan, Dubravko Baumgartner

Minuli petek so v Slovenskem domu v Monoštru praznovali Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. Proslavo sta organizirali Zveza Slovencev na Madžarskem in Državna slovenska samouprava, na proslavi pa so bila podeljena priznanja in zahvale.
Minuli petek so v Slovenskem domu v Monoštru praznovali Prešernov dan, slovenski kulturni praznik. Proslavo sta organizirali Zveza Slovencev na Madžarskem in Državna slovenska samouprava, za pester program pa so poskrbeli Špajsni-flajsni muzikanti, gledališka skupina ZSM Nindrik-indrik in učenci DOŠ Števanovci ter Gornji Senik.

Slavnostni govornik je bil fotograf Karel Holec. V posebno čast si štejejo obisk slovenskega kulturnega ministra, Toneta Peršaka. V okviru slavnostnega dogodka je Zveza Slovencev na Madžarskem predala listine štipendije “Rozmarin” tistim mladim članom kulturnih skupin ZSM, ki aktivno delajo na kulturnem področju v Porabju. Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je ob tej priložnosti podelil priznanja za ohranjanje slovenske identitete v Porabju.

Prejeli so jih kustos Galerije-Muzeja Lendava Dubravko Baumgartner, novinar Dušan Mukič in ljudski glasbenik Stanko Črnko. Prireditve sta se udeležili tudi namestnica veleposlanika na Madžarskem Metka Lajnšček in veleposlanikova soproga Klaudija Kokalj.