Modro-beli še zadnjič letos

Drugoligaši se bodo prihajajoči vikend še zadnjič podali na nogometne zelenice. Nič drugače seveda ne bo v Lendavi. Pred zimskim počitkom se bodo modro-beli v soboto pomerili z ekipo AŠK Bravo in to na domačem terenu.
Vikend, ki je pred nami, bo še zadnjič to jesen in zadnjič letos nogometno obarvan. Drugoligaši bodo odigrali 17. krog tekmovanja, ki je sicer že druga tekma spomladanskega dela. Organizator tekmovanja je zaradi ugodnih vremenskih razmer jesenski del nekoliko podaljšal, za tem pa se bodo nogometaši odpravili na zaslužen počitek.

Spomnimo: Nafta v Dobu ni uspela podaljšati zmagovalne serije. Za Lendavčane je bil pri lovu na osmo zaporedno zmago usoden zadetek v uvodu drugega polčasa, ko je Florijana Raduhopremagal Gašper Repnik. Prekmurci so tako ostali brez drugega mesta, saj so pred Nafto ponovno skočili Ptujčani, modrim pa so se vnovič približale tudi Radomlje.

Moštvo Franca Fridla bo skušalo uspešno jesen zaključiti z 11. zmago sezone, a naloga ne bo enostavna, saj v goste prihaja Bravo. Ljubljančani so po vmesnih težavah našli recept za vrnitev v uspešne tirnice, saj so neporaženi v zadnjih petih krogih. Po zmagi v mestnem obračunu so bili rumeno-modri uspešni tudi v dvoboju z Rogaško, ki ga je vnovič odločil Haris Kadrić. Sedemnajstletni Velenjčan je v zadnjih štirih tekmah dosegel štiri zadetke, še osemkrat pa je bil natančen tudi v mladinskem prvenstvu.

Ljubljančani so se proti modro-belim sicer že pomerili. To je bilo v 2. krogu tekmovanja. To je bil prvi poraz za modro-bele, sicer minimalen. Domači so takrat slavili z 1:0. Gosti se nahajajo na sedmem mestu prvenstvene lestvice, Lendavčani na tretjem. Srečanje bo sodil Vojko Goričan, začetek tekme pa bo ob 14.00 uri.