Modro-beli pričeli z individualnimi pripravami, Šeliga se vrača v domači klub, odšel Paku

Modro-beli po premoru nadaljujejo s pripravami na novo sezono. Trenutno potekajo individualne priprave, ali bodo se člani 4. januarja vrnili na prvi skupinski trening v letu 2021 pa bo odvisno od epidemiološke slike. Med drugim velja omeniti, da se Šeliga vrača v svoj domači klub.
Modro-beli so se po premoru v preteklih dneh pričeli pripravljati na spomladanski del prvenstva v 2. državni nogometni ligi. Igralci trenirajo po individualnih programih, ki jih je za njih pripravil strokovni štab. “Ali se bodo skupne priprave lahko pričele 4. januarja, kot je načrtovano že dlje časa, je odvisno od epidemiološke slike v državi in regiji in seveda od takrat veljavnih ukrepov vlade, ki iz tega izhajajo,” so sporočili iz Nafte 1903.

Se je pa ta teden od plavega dresa sporazumno poslovil igralec zvezne vrste Roland Paku. Igralec, ki je prišel v Nafto poleti leta 2018, je za lendavski klub odigral 56 uradnih tekem in dosegel 4 zadetke. “Odločitev, ki jo je Roland sprejel sicer s težkim srcem, je osebne narave in ni povezana z morebitnim nezadovoljstvom v klubu, saj se je po lastnih besedah v Lendavi vedno počutil odlično,” so še sporočili iz štaba modro-belih. Nafti 1903 je ob slovesu zaželel vse najboljše, “tudi v klubu mu pri vseh njegovih nadaljnjih življenjskih korakih želimo vse dobro in se mu zahvaljujemo za vse, kar je v zadnjih dveh letih dal klubu.”

Po menjavi trenerske ekipe v NK Celje, je dosedanji trener Naftinih vratarjev Aleksander Šeliga prejel ponudbo od lanskih državnih prvakov, da se vrne domov in prevzame treniranje tamkajšnjih vratarjev. Vodstvo Nafte 1903 je njegovi prošnji ugodilo, trener in klub pa sta se torej sporazumno razšla. Aleksandru želimo veliko uspeha pri njegovem nadaljnjem delu in se mu zahvaljujemo za predanost in strokovno delo, ki ga je opravil pri nas,” so sporočili. Kdo bo prevzel to odgovorno vlogo bo znano v prihodnjih dneh.