Modro-beli jutri po nove tri točke v Novo mesto

Drugoligaši bodo prihajajoči vikend odigrali dvanajsti krog tega nogometnega prvenstva. Lendavska Nafta 1903 se bo na stadionu Portoval v Novem mestu pomerila proti domači ekipi. Lendavčani se nahajajo na petem mestu prvenstvene lestvice, domači pa na osmem.
Novomeščani so tudi v Novi Gorici nadaljevali  trend poletnih rezultatov. Krka je bila na severu Primorske brez pravih možnosti, zmagi iz prejšnjega kroga pa je sledil nov poraz. Dolenjci imajo težave s konstantnim nabiranjem točk, saj v letošnjem prvenstvu še niso povezali dveh zmag. “Farmacevti” so v zadnjih petih krogih sestavili serijo poraz – zmaga – poraz – zmaga – poraz, glede na trend pa se v soboto nadejajo novega uspeha.

Krko na domačem Portovalu čaka zahteven nasprotnik, v dolenjsko prestolnico prihajajo Lendavčani, ki pa so precej bolj prepričljivi na domači zelenici, na kateri še niso oddali točke. Nafta je s petih gostovanj prinesla zgolj eno zmago, prav gostujoči izkupiček pa je kriv, da modri niso bližje vrhu lestvice. Jaka Bizjak in soigralci z 22 točkami zasedajo peto mesto, velja pa dodati, da Prekmurci s Krko v 2. SNL še niso izgubili.

Modro beli so sedaj imeli praktično celoten teden dni na voljo tako za počitek, kakor tudi za priprave. “Po dveh tednih in štirih tekmah je to vsekakor zelo dobro za ekipo, in mislim, da nam je ta teden dal še dodatno moč pred težkim obračunom s Krko,” je dejal Mihael Rebernik, ki v Novem mestu cilja na nove tri točke. “Na minulem srečanju smo prikazali kakovostno igro, kar je pred tekmo v Novem mestu izjemno pomembno. Na vsaki tekmi želimo zmagati in tudi v soboto bo tako. Prepričan sem, da bo moja ekipa vse storila, da bo lahko dosegla svoj cilj,” pa je dejal trener Marian Sluka.

Srečanje v Novem mestu bo na sporedu ob 15:30 uri, glavni sodnik na srečanju pa bo Mihael Antič. Ob straneh mu bosta pomagala Daniel Cerovac in Nejc Gornik, delegat na srečanju pa bo Vladimir Vavpetič. Glede na to, da si Lendavčani v borbi za sam vrh skorajda več ne smejo privoščiti spodrsljaja, bo zbranost in kondicija ključnega pomena. Nafta 1903 je sicer lansko srečanje proti Krki v gosteh, dobila.