Modro-beli jutri odhajajo v Gorico

Po tem, ko je v sredo člansko moštvo Nafte 1903 več kot uspešno opravilo z velenjskim Rudarjem na pokalnem obračunu, se ti sedaj selijo na Primorsko. Jutri bodo tam odigrali srečanje 14. kroga 2. državne lige in se v Lendavo skušali vrniti z novimi tremi točkami. Bo popravni izpit po domačem srečanju z Brici uspel?
Minulo sredo je bil bi lahko rekli, kot nalašč za nogomet. Modro-beli so pod lendavskimi griči v pokalnem tekmovanju gostili prvoligaša iz Velenja in po lepem ter gledljivem nogometu vknjižili zmago, pred njimi pa je, kar se pokalnega prvenstva tiče, še povratno srečanje v mestu rudarjev. To bo na sporedu 30. oktobra. Pred tem bo seveda potrebno opraviti obveznosti še v drugi državni ligi in naslednja takšna obveznost bo na sporedu jutrišnjo soboto. Lendavčani se odpravljajo na drugi konec Slovenije, kjer se bodo za nove tri točke borili z Goričani, v športnem parku v Novi Gorici. Srečanje bo na sporedu ob 18.00 uri, srečanje pa si bo možno ogledati v neposrednem prenosu na kanalu Sportklub 1.

Čeprav so Lendavčani še vedno pod vplivom lepe zmage, pa je v prvi vrsti potrebno biti na realnih tleh. Minulo srečanje z ekipo iz Brd modro-belim nikakor ne more biti v ponos, saj so na domačem terenu dosegli zgolj remi, Nafta 1903 pa je po remiju Drave in Krškega na Ptuju padla mesto nižje, torej na šesto mesto. Realne možnosti za naskok na četrto mesto lestvice še obstajajo, a se bo potrebno potruditi. Goričani namreč kotirajo najvišje, so trenutno prvi na prvenstveni tabeli, a z enakim številom točk kot prav tako Primorci, Koprčani. Lendavčani so sicer v zadnjih dveh srečanjih vknjižili zgolj točko.

Goričani so sredi niza šestih zmag, ob osvojenih 18 točkah pa so na zadnjih šestih tekmah prejeli zgolj en zadetek. Le-tega so v soboto dosegli Radomljani, a sta Amarachi Osuji in Luka Volarič v drugem polčasu spisala preobrat za domačo zmago. Gorica se je z zmago povzpela na vrh lestvice, tam pa želijo sinje-modri ostati tudi po sobotnem dvoboju, a se domačini zavedajo, da Nafta 1903 lahko in ve presenetiti. Srečanje 14. kroga bo sodil Aleksander Matković, Friš Tadej bo 1. pomočnik in Karmel Vidko 2. pomočnik. Delegat na srečanju bo Setnikar Gojko.