Mobilna policijska postaja včeraj v Lendavi

Mobilna policijska postaja je včeraj obiskala tudi Lendavo. Mobilna policijska postaja pomeni delo policistov v lokalni skupnosti s policijskim avtomobilom, ki je opremljen za vse vrste dela, ki ga običajno opravljajo policisti na policijski postaji in na terenu. Lahko so si jo ogledali občani in se s prisotnima policistkama (Mojci Kepe, Lidija Kocet) ter prisotnim policistom (Francom Bogarom) tudi pogovorili ali kaj vprašali.
Od včeraj pa vse do 17. februarja si bo tudi na območju Lendave moč ogledati mobilno policijsko postajo. Pred Lendavo, je slednja bila v Ljutomeru. Mobilna policijska postaja kroži po policijskih upravah in tokrat je na vrsti Policijska uprava Murska Sobota, pod katero spada Policijska postaja Lendava. Vsi, katere zanima mobilno delo policije in delo policije na sploh, se lahko mobilni policijski postaji seveda približajo in prisotne policiste oz. policistke vprašajo kar koli o delu policije na takšen način. Včeraj so na vprašanja odgovarjali policistki Mojca Kepe, Lidija Kocet in policist Franc Bogar, vsi iz Policijske postaje Lendava.

Takšen način dela je novost pri nas, v drugih  državah Evropske unije pa takšno obliko dela poznajo že dolgo časa. Slovenska policija ga uvaja po zgledu zlasti Velike Britanije in Nemčije. S projektom želijo s prisotnostjo policistov na območjih, kjer ni običajnih policijskih postaj, ljudem še bolj približati policijske storitve. Zelo verjetno je, da mobilne policijske postaje torej v krajih s policijskimi postajami ne boste videli, saj je takšna oblika dela namenjena za kraje, ki so precej oddaljeni od policijskih postaj. Med drugim, se mobilna policijska postaja lahko uporabi tudi recimo pri velikih športnih ali kulturnih  prireditvah ali v turističnih krajih.

V policiji imajo sicer veliko delovnih procesov in večino časa policisti preživijo v prostorih, kjer pišejo različne zapisnike in opravljajo druga opravila. Del tega projekta je namenjen tudi temu, da bodo policisti več na terenu. Lokalne skupnosti sicer lahko same zaprosijo za prisotnost mobilne policijske postaje, če to želijo. Mobilna policijska postaja je včeraj bila parkirana ob Centru za zaščito in reševanje.