MNZ Lendava z nogometnimi društvi o nadaljevanju sezone

Medobčinska nogometna zveza Lendava bo v teh dneh izvedla korespodenčno sejo, da bi ugotovila stališče nogometnih društev do nadaljevanja tekmovanja v medobčinski nogometni ligi Lendava. Nogometna društva so s strani organizatorja tekmovanja prejela dopis, v katerem se vodstva društev lahko odločajo med dvema variantama. Časa za podajo mnenj imajo nižjeligaši z območja MNZ Lendava danes do 12.00 ure.
Izvršni odbor MNZ Lendava je na svoji 6. korespondenčni seji, ki se je odvila 20. oktobra 2020 sprejel sklep, da se “zaradi razglasitve ponovne epidemije in vladnega odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, vsa tekmovanja pod vodstvom MNZ Lendava prekinejo.” Nižjeligaški nogometni klubi od omenjenega datuma mirujejo, večno vprašanje pa je kdaj in kako nadaljevati prvenstvo. Medobčinska nogometna liga Lendava, kot organizator tekmovanja, je tokrat vsem nogometnim društvom pod svojim okriljem poslala dopis, s pomočjo katerega želijo v tej krovni organizaciji podati odločitev glede nadaljevanja prekinjene sezone.

“Predvidevamo, da bo proti koncu februarja možno izvajati vsaj okrnjen trenažni proces. Verjetno bo protokol izvajanja športnih prireditev podoben jesenskemu. Zasledovali bomo cilj, da se tekme odigrajo ob prisotnosti gledalcev,” so zapisali pri MNZ Lendava. Trenutno imajo športna društva nedokončan jesenski del tekmovanja in sicer dva zaostala nepopolna kroga zaradi odpovedi tekem ter tri zaostale kroge jesenskega tekmovanja zaradi prekinitve tekmovanja. Izvršni odbor je tako z dopisom nogometnim društvom predstavil dve varianti nadaljevanja tekmovanja, sklepati pa je, da bo najbrž obveljala večinska odločitev. Med tem pa vodstva društev vnovič opozarjajo, da igrati brez gledalcev najbrž ne bo šlo, saj društva stroškov brez vstopnin ne bodo zmogla.

1. Varianta:

  • najprej se odigrata nepopolna kroga,
  • tekmovanje se nadaljuje z zaostalimi 3. krogi jesenskega dela,
  • liga se razdeli na 2x po 6 klubov glede na uvrstitev po enajstih popolnih krogih (play off in play out) in se odigra 5 krogov.

Na ta način bi odigrali dva nepopolna kroga, tri kroge jesenskega dela in 5 krogov nadaljevanja, skupaj 10 krogov.

2. Varianta:

  • najprej se odigrata nepopolna kroga,
  • tekmovanje se nadaljuje z zaostalimi 3. krogi jesenskega dela,

Na ta način bi odigrali dva nepopolna kroga, tri kroge jesenskega dela in 11 krogov nadaljevanja spomladanskega dela, skupaj 16 krogov.