MNL Lendava: Najbolj gledana so bila nogometna srečanja v Dolgi vasi, sledijo srečanja v Gaberju in Čentibi

Minuli vikend je bilo zaključeno letošnje tekmovanje v Medobčinski nogometni ligi, prvenstveno lovoriko pa so, zasluženo, dvignili v Dolgi vasi. Tam se ne morejo pohvaliti le z najboljšo igro in najboljšim rezultatom, temveč tudi z najštevilčnejšo publiko. Sledijo Gaberčani, za njimi pa Čentibčani. Poglejmo podrobneje …
S kar 54 točkami je dolgovaška Olimpija že dva kroga pred koncem prvenstva upravičeno slavila zmago letošnje sezone v Medobčinski nogometni ligi Lendava, dokončno pa so prvenstveno lovoriko dvignili minulo soboto, po srečanju s Petišovčani, tik pred pričetkom zabave, ki je trajala do zgodnjih jutranjih ur. Dolgovaščani seveda niso dvignili pokala samo zaradi priigranega prvega mesta na prvenstveni tabeli, temveč tudi zaradi dejstva, da so imeli na vseh srečanjih največ gledalcev. Skupno si je njihove obračune ogledalo 1.025 gledalcev, sledijo Gaberčani s 1.010 gledalci in Čentibčani, ki jim je prvenstvena lovorika ušla za las, s 960 gledalci. Povprečno so si srečanja v Dolgi vasi ogledali 103 gledalci, v Gaberju 101 gledalec in v Čentibi 96.

Dolgovaška ekipa med drugim slovi kot ekipa z najmanj prejetimi zadetki. Prejeli so jih le 16, med tem, ko so jih dali kar 82. Gaberčani so jih prejeli 44 in dali 49, Čentibčani so jih prejeli 30, enako kot ekipa Nafta veterani, a dali 73. Ekipa z največ prejetimi zadetki je ekipa iz Petišovcev. Ti so jih prejeli kar 85, a zabili le 7. Za najbolj “fair-play” ekipo minulega prvenstva veljajo veterani Nafte. Ti so prejeli najmanj rumenih kartonov, 26. Dolgovaščani so jih pospravili 29, tretja najmanj kaznovana ekipa pa so Kapčani z 32 rumenimi kartoni. Največ jih je prejela ekipa iz Doline, 44. In kako je pri rdečih kartonih? prvo mesto z največ prejetimi kartoni si delita ekipa iz Petišovcev in Pince-Marofa (6), sledi ŠD Kobilje (5) in Čentiba (3). Ekipa iz Kapce ni prejela nobenega, Dolgovaščani enega.

Ekipa iz Dolge vasi je osvojila enako število točk tako doma kakor tudi v Gosteh (27+27). Čentibčani so doma osvojili 20 točk in v gosteh 27, kot tretji pa so na vrsti Kobiljčani, ki so doma osvojili 22 točk in v gosteh 21. Kot najslabša ekipa prvenstva veljajo Petišovčani. Vse kar so dosegli so tri točke v gosteh.

Preostala statistika >>