MNL Lendava: Klubi podprli prvo varianto, korespondenčna seja že traja

Korespondenčna seja, na kateri člani Izvršnega odbora MNZ Lendava na podlagi izvedene ankete med nogometnimi društvi pod okriljem MNZ Lendava odločajo o nadaljevanju prvenstva v Medobčinski nogometni ligi Lendava, se je pričela včerajšnji ponedeljek in bo trajala do četrtka do poldneva. Klubi sicer podpirajo prvo varianto, pri MNZ Lendava pa se zavedajo, da bodo srečanja brez gledalcev težko izvedljiva.
Izvršni odbor MNZ Lendava je na svoji 6. korespondenčni seji, ki se je odvila 20. oktobra 2020 sprejel sklep, da se “zaradi razglasitve ponovne epidemije in vladnega odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, vsa tekmovanja pod vodstvom MNZ Lendava prekinejo.” Nižjeligaški nogometni klubi od omenjenega datuma mirujejo, večno vprašanje pa je kdaj in kako nadaljevati prvenstvo. Vsaj odgovor na vprašanje kako, bo znano že kmalu. Medobčinska nogometna liga Lendava, kot organizator tekmovanja, je prvi januarski teden vsem nogometnim društvom pod svojim okriljem poslala dopis, s pomočjo katerega želijo v tej krovni organizaciji podati odločitev glede nadaljevanja prekinjene sezone.

Klubi so se odločili za 1. varianto

Kot nam je v včerajšnjem telefonskem pogovoru dejal predsednik MNZ Lendava, Slavko Režonja, od včerajšnjega ponedeljka pa do četrtka opoldan traja korespondenčna seja, na kateri člani Izvršnega odbora odločajo, kako nadaljevati to nižjeligaško a med ljubitelji nogometa zelo priljubljeno tekmovanje. Kot je Režonja še obelodanil, so se nogometna društva odločila za 1. varianto nadaljevanja prvenstva, torej, da se najprej odigrata dva nepopolna kroga (zaostala srečanja), za tem se tekmovanje nadaljuje z zaostalimi tremi krogi jesenskega dela, za tem pa se liga razdeli na 2x po 6 klubov glede na uvrstitev po enajstih popolnih krogih (play off in play out) in se odigra 5 krogov.

“Koledar bomo naredili tako, da bodo na srečanja lahko prišli tudi gledalci”

“Nekako smo sprejeli odločitev, da bo koledar formiran tako oz. takrat, ko se bodo nogometnih srečanj lahko udeleževali tudi gledalci,” je dejal Režonja. Prav to pa klube najbolj skrbi, saj so vstopnine, poleg zaslužka s prodajo pijač, največji dohodek nogometnih klubov. Za tem so še tukaj prejemki iz razpisov, a s slednjimi nogometna društva ne morejo preživeti. “Predvidevamo, da bo proti koncu februarja možno izvajati vsaj okrnjen trenažni proces. Verjetno bo protokol izvajanja športnih prireditev podoben jesenskemu. Zasledovali bomo cilj, da se tekme odigrajo ob prisotnosti gledalcev,” pa so sicer že zapisali pri MNZ Lendava.