Mladinski pokal NZS: Srečanja med Nafto 1903 in Mariborom ni bilo, kljub vsem prisotnim

Med tem, ko je članska ekipa Nafte 1903 svoje moči minulo sredo merila proti Križevcem in domače odpravila s kar petimi zadetki, bi se v Mariboru, v Ljudskem vrtu, mladinska ekipa modro-belih morala spopasti z Mariborčani. Pa se ni.

Na stadionu Ljudski vrt v Mariboru bi se v četrtfinalu mladinskega pokala NZS modro-bela mladinska ekipa Nafte 1903 minulo sredo morala pomeriti z mariborskimi mladinci, pa se ni. Obe ekipi sta se sicer pojavili na igrišču skupaj z uradnimi osebami a se je težava pojavila povsem drugje.

Mladinska ekipa Nafte 1903 namreč ni imela opravljenih zdravniških pregledov, kar pa pomeni, da srečanje (vsaj uradno) ni moglo biti odigrano. Kot so sporočili iz lendavskega nogometnega kluba, jih je zavedlo predvsem dejstvo, da takih zahtev minula leta ni bilo, konkretnih informacij pa niso prejeli niti od tukajšnje MNZ.

A če srečanje (uradno) ni moglo biti odigrano, sta se ekipi pomerili v prijateljskem obračunu. Bistveno močnejši nasprotniki so modro-bele mladince nadigrali. Mariborčani so, brez uradnega boja napredovali v polfinale, uvrstitev v polfinale mladinskega pokala Slovenije pa so si medtem zagotovili igralci Krškega, ki so s 3:1 premagali Veržej. V polfinalu pa se bosta pomerila še Bilje in Publikum.