Mladinski pogon Nafte 1903 že teden dni v pogonu, U15 v prvi državni ligi

Po prisilnem premoru so mladi nogometaši Nafte 1903 že dober teden dni v pogonu. Mladinske selekcije že trenirajo po nogometnih igriščih v občini, gre za nogometna igrišča v Dolnjem Lakošu, Čentibi in v Dolgi vasi, med epidemijo pa so maldi trenirali doma. Ob tem velja omeniti še uspeh ekipe U15, ki si je priigrala prvo državno ligo.
Mladinski pogon v Nafti 1903 je s treningi prenehal v sredini marca. Vsi nogometaši so ob tem čakali na navodila svojih trenerjev in ji tudi prejeli. Ta so predvidevala treninge doma, v naravi ali na dvoriščih hiš oz. večstanovanjskih objektov. Njihov napredek so trenerji ocenjevali na podlagi videoposnetkov, ki so jih starši slednjim pošiljali preko aplikacij za komuniciranje. Po več kot dvomesečnem premoru so mladi upi modro-belih na igrišča stopili minuli teden in postopno pričeli s treningi, ki sedaj potekajo že ustaljeno, praktično kot pred razglasitvijo epidemije.

S treningi so torej minuli začetek tedna pričele prav vse selekcije, od U7 pa vse do U19. Pred mladimi nogometaši je sedaj dober mesec treningov, za tem sledi zaključek sezone. Premor za selekcije U15, U17 in U19 po zaključku sezone ne bo dolg, saj slednje že v začetku julija pričnejo s pripravami na novo sezono -sicer le v primeru, da se te uvrstijo v prvo državno nogometno ligo. Priprave bi se tako pričele dobra dva tedna prej kot v minulih sezonah. Pri mladinskem pogonu se zavedajo, da tako dolgega izpada treningov ne bo mogoče povsem nadomestiti. prva srečanja bi lahko bila odigrana šele avgusta ali septembra.

Selekcija U15 v prvi državni ligi

Kot kaže, bodo s pripravami na novo sezono v začetku julija primorani začeti pri selekciji U15, ki se je uvrstila v najvišji rang tekmovanja. “Na podlagi odločitve NZS se bo v sezoni 2020/2021 za prvenstvo 1.SNL U15 povečalo število ekip, tako, da bo v vzhodni in zahodni skupini tekmovalo 16-16 ekip. Glede na odločitev, lahko kot zmagovalka lige U15 MNZ Lendave, omenjena ekipa v naslednji sezoni nastopa v 1. državni ligi U15 – vzhod,” pa so v soboto sporočili iz Nafte 1903. Omenjeno selekcijo vodi trener Borut Petkovič.